Semlor brukar locka fram många taktfulla känslor!

Jag erkänner mitt semmelsynderi öppet och villigt, inget att hymla med, jag har varit på den stora frestelsen många gånger i år redan. Jag tycker det är sååå gott och nyttigt och den ger mig god energi!

För dig som varit ståndaktig och väntat på rätta dagen för så säger jag Grattis och riktigt god aptit idag den 4 mars 2014 på Fettisdagen…ja det är en hoppande dag som nästa år infaller redan den 17 och år 2016 redan den 9 februari så då minskar ju risken eller chansen moraliskt mäktigt för för tidigt snaskande.

Semla 002

Visste du förresten att ordet Semla är från latinska ordet ”Similia” och ”bara” betyder vetemjöl…men oj så gott pimpad med fluffig grädde, äkta mandelmassa samt fint florsocker som lockar glatt på toppen!

Idag skall jag slå till med en wienervariant när jag får fint väntat besök, en kompis i livsmedelsbranschen kommer hem på fika som önskade den sorten och han vet väl vad han pratar om.

Vi skall  lyssna på och prata om pop är det tänkt – och han och jag brukar tugga på rätt bra så det kanske slutar med att vi drar en wienervals istället – semlor brukar locka fram många taktfulla känslor!

semla 004

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *