”Jag jobbar mycket med att förena kropp och knopp…”

Hallå där Lise Ann-Lousie Andersson…

…vem masserar dig när du behöver för du får ju göra det ofta i ditt yrke och kan väl få samma behov själv!?

– ”Jag försöker få till det så att jag själv får behandling minst en gång i månaden. Det är lätt att glömma bort sig själv och prioritera tiden till att ta hand om andra i stället. Men jag har insett att om jag skall hålla i flera år till så är det viktigt att jag tar hand om mig själv. Jag har hittat en mycket duktig tjej Elin Vinblad som också är massageterapeut som jag går till.

Jag går även Hos Marie Slotte på zonterapi som också är enormt duktig. Går även till Naprapat Fredrik Malmefeldt och naprapat Eddie Dubrahed när ryggen behöver korrigeras och även när jag behöver akupunktur. Jag tycker också att det är viktigt att jag går på behandlingar av olika slag för att jag dels skall veta och känna hur det känns för mina kunder men också för att kunna veta och känna på olika behandlingar så jag kan rekommendera mina kunder till andra behandlingar.”

Lises säng m hjärta

 Berätta gärna lite om ditt jobb som massageterapeut, vilka moment ingår?

– ”De flesta som kommer till mig har ont och har smärta av något slag. Jag jobbar mest med massageterapeutiska behandlingar vilket innebär att jag går på specifika muskelgrupper som orsakar problemen. Behandlingen börjar med att jag tittar på kunden till exempel redan när den klär av sig för att se vilka rörelsehinder som den har. Därefter känner jag igenom musklerna för att se vad som är orsaken. Muskeltestar om så behövs. Värmer upp musklerna och masserar igenom dem på djupet. Trycker triggerpunkter och avslutar med töjning av musklerna. Självklart ger jag också klassisk svensk avslappningsmassage om så är behovet.

Jag jobbar mycket med att förena kropp och knopp också genom att ställa frågor och känna in vad som kan orsaka problemen. Det är inte alltid som det är av kroppsliga själ som vi har ont i kroppen. Jag brukar säga att det kan göra ont att gå till mig, både kroppsligt och själsligt. Mycket kommer upp på ytan när man börjar röra om i grytan.

Vad eller vilket är det viktigaste i vården av sin egen kropp för ”att slippa hamna i dina händer”!?

– ”Det viktigaste är att se till helheten. Både ta hand om kroppen och knoppen. Våga titta på sig själv och reflektera. Motionera och framför allt stretcha. Jag brukar fråga mina kunder om de någonsin har sett en katt jogga på stället innan den stretchar efter att den varit stilla. Vi har en föreställning om att vi måste ha tränat innan vi stretchar men så är det inte. Det är något vi alla kan göra lite då och då under hela dagen.”

Hur länge har du hållit på och vilken utbildning behöver du får att bli ”godkänd”?

– ”Jag har nu hållit på i 13 år och har nog tänkt hålla på lika länge till. Jag gick på Axelsons och är kvalitets-säkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.”

 Du har ju eget företag, gör du allt själv eller har du hjälp med diverse delar av företagandet?

– ”Jag gör allt förutom bokföring och deklaration. Det låter jag andra göra.”

Du har ju även vårdat din och andras själ genom att måla vackra tavlor, gärna med hjärtat på rätt ställe, hur går det med denna konstnärliga ådra?

– ”Tyvärr så prioriterar jag inte det just nu. Känner väl att jag skulle vilja men ibland räcker inte tiden till. Det finns där och när tiden är mogen så får jag plocka fram penslarna igen.”

Lise Blåeld

Vad har du mer för talanger som syns och hörs… och kanske några dolda sådan också?

”Talanger vet jag inte men jag håller på med improvisationsteater, vilket är grymt roligt. Dold talang skulle väl vara att jag kan blåsa och sluka eld.”

 Har du några övriga engagemang som du brinner lite extra för?

– ”Jag jobbar ju ideellt i Röda korset och jobbar då för barnen och de gamla. Jag är också med i Stenkyrka KulturLust och jobbar nu för årets Bal som kommer gå av stapeln i november i år till förmån för Kvinnojouren. Det känns lätt för mig att jobba för de som inte har det lika bra som jag.”

Du är ju ursprungligen från Mariestad, när kom du till ön för första gången och vad fick dig att stanna?

–  ”Jag var här på semester 97 och ett par somrar efter det. Jag flyttade hit i oktober 2002 och det var ju kärleken som förde mig hit. Min sambo Bosse är ifrån Gotland Vi träffades i Stockholm och bodde där ett tag men han trivdes aldrig riktigt där. Steget för mig att flytta hit var inte så svårt. Här på Gotland tycker jag att jag har allt. Det händer mycket på sommaren och det är liv och rörelse och så på vinterhalvåret så infinner sig friden och stillheten. Jag älskar vintern och här på Gotland blir det ju vinter. Gotlands vita vintervägar är helt underbara.”

 Vilken plats på Gotland har du mest kär och återvänder gärna så ofta du kan till?

– ”Har ingen plats som jag är specifikt kär i men av naturliga själ så åker vi ofta till Lickershamn. Havet oavsett sommar, höst, vinter eller vår är en källa av energi och påfyllning.”

 Vad är det bästa med att bo här på ön tycker du?

– ”Det bästa med att bo här är närheten till naturen och havet.”

Lise närhet till havet

 Finns det något som gör dig irriterad och arg, läs förbannad?

–  ”Mobbning, särbehandling och ovilja att förändra sig. Gnällspikar som vägrar se sin egen del i sitt liv och verklighet.”

Och vad blir du riktigt härligt genuint glad över?

–  ”Att skratta tillsammans med mina barn. De har en sådan underbar humor.”

Vilken musik vill du helst höra när du lyssnar på jobbet eller hemma?

– ”På jobbet så är det ju bara avslappningsmusik som ¨skvalar¨ runt, men det kommer en och annan kund som önskar annan musik som till exempel lite rockigare. Hemma öser jag nog på mer med lite mer fart. Jag är nog allätare och gillar att lyssna på ny musik, men det får gärna vara rock. Det får nog mitt humör bestämma vad som spelas. Nu är det ju så att våra två töser gillar mycket musik och oftast är det de som väljer hemma.”

 Har du några musikaliska favoriter som du också upplevt live och fått riktig öronfröjd?

–  ”Jag gillar ju Pink och var på hennes konsert för två år sedan.”

Pink_Live_Final

 

Har du någon annan person eller ”idol” som du ser upp till och är inspirerad av?

–  ”Jag är inte den som har idoler men det finns många människor som jag beundrar. Jag blir imponerad av människor som tar sina drömmar på allvar och gör något utav dem. Människor som vågar vara sanna och vågar visa sitt inre och sina svagheter utan att bli offer för omständigheter. Finns många sådana runt omkring oss.”

Finns det någon fråga som Glada Gotland glömt fråga dig om som du gärna skulle vilja svar på…!?

… ”Vad gör du om 10 år?”

– ”Om 10 år så är jag ute mer och föreläser för företag och privatpersoner. Jag har hjälpt flera 100 människor att må bättre och jag lever själv ett rikt liv tillsammans med min familj och vänner.”

Och om du fick fråga en fråga till vem du vill på vår jord, vem skulle det vara och hur lyder din fråga?

–  ”Dalai lama. Vad krävs utav människan för att vi skall kunna leva i harmoni och fred med varandra?”

Lise tavla med händer och hjärta

 

Glada Gotland visar vid vägen till Lise, ta med dig kroppen och knoppen!

http://www.bokadirekt.se/Bookings/Default.aspx?sru=4776

 

2 thoughts on “”Jag jobbar mycket med att förena kropp och knopp…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *