Vis(s)a i vassen

Höstens vindar tar ordentliga tag och säger farväl till sköna sommaren för den här gången.  För mig är oktober en toppenmånad. Jag gillar förändringarna och naturens vackra väg att gå till lite vila i en formidabel färgkaskad. Några omkring mig ojar sig betänkligt och tycker det är pest och pina och ”flyr” till varmare breddgrader.  Jag stannar hemma och tycker till och med kastanjerna är fina och vissa ser ut som en tongivande symbol för hela denna årstid.

Kastanjehöst 007

Hösten tar sig ton

Kastanjehöst 041

Hjördis…

Kastanjehöst 040

…visar var benet ska stå!

Någon som absolut inte deppat är min goa granne som bokstavligt talat fått spendera hela sommaren inomhus i vården med benproblem. Men stor envishet och lika stor kärlek till livet så tar hon nu med gymnastik och glada miner sig snart ut på sina egna promenader igen.

 

 

– ”Kan själv”  är hennes paroll och inte ens jag kan få upp benet så här vigt i mina egna övningar…kan Du det!? Hon visar upp stolt att hon minsann kan göra precis som damen på vykortet..nu börjar jag undra vem som är originalet!?

 

  Nu när vindarna varit som värst så får vi verkligen hoppas på att alla de som bygger ställningar kring de hus och fastigheter som det putsas och fejas på förankrar det hela professionellt. Den här på Sankt Hans gatan verkar vara av det hållbara slaget och håller måttet även när nöden är som störst. Måste var den högst belägna Bajamajan i innerstaden för naturliga behov även i byggtider – skitpraktiskt på alla sätt och vis.

Kastanjehöst 032

Bajamaja – räddaren i nöden även på hög höjd

 Traskar förbi en butik där de inte riktigt tycks ha bestämt sig för vilket sortiment eller service som de vill utföra. Eller är det den ultimata kombinationen att verkligen göra goda affärer med. När klippt och fönat dig så blir du så klart törstig och förutom ny frisyr sugen på att förändra nåt i hemmet – ja då har du hamnat på rätt ställe x 3!

Kastanjehöst 029

Inte en (1) affärsidé utan tre (3)!

En innerstad där köpmännen verkligen bemödat sig om att locka kunder med gott hantverk samt sirligt utförda skyltar som mycket väl smälter in i den gamla miljön men förstås kan locka till nya goda affärer – här ett så genuint fint exempel på det som jag blir mycket glad av.

Kastanjehöst 020

Gamla skyltar lockar till nya affärer

Så då ett stenkast därifrån så skyltar Region Gotland så innehållsrikt hur, var, när bilen kan (kanske) stå. Så klart och tydligt så och stolpen smälter in så obemärkt bland gamla de gamla husen… tur att fönstret på den här byggnaden bara tycks le och visar upp en medeltida byggnad med flaggan i topp.

Kastanjehöst 022

Spegel spegel på väggen där, säg vilken vackraste skylten är

 

Visby är ju så in i vassen vackert det är trots allt lättare att hitta och låta ögat titta på det tjusiga som finns så rikligt av nu och det går inte att skyla med någon skylt i världen.

Kastanjehöst 018

Visby så in i vassen vackert

 

Då jag så slår  på radion och läser i den lokala nättidningen om alla framsteg som görs i all välmening för oss öbor och dess entreprenörer för att underlätta och göra så att naturen kommer i  harmoni och balans med vardags- och näringslivet… då verkar det helt plötsligt som vi alla är med som ofrivilliga statister i en Åsa-Nisse film.

Vis(s)a i vassen som Wessman sjunger ut ordentligt:

 

http://www.youtube.com/watch?v=x2WRQb7AJR8

 

Hej, gamla nickedocka
Som pysslar med att plocka gråa hår
Hej, ni som jämt är trötta
Och trampar kring i nötta gamla skor
När hela livet svänger
Står ni och glor och hänger inte med
Låtarna som ni klämmer fram
Drar upp en massa damm

Gå och göm dig Åke Tråk
Ta ditt sura gäng och åk
Håll er undan
Ända tills ni lärt er le
Och ser ni med
Vad skönt allt är

Ni som jämt vet det bästa
Och lyckats få det mesta trist och grått
Det stundar nya tider
Det börjar sent omsider hända nåt
Ni trampar runt i degen
Och ställer er i vägen för allt nytt
Arma er som har gått och glömt
Allt det ni en gång drömt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *