… kackel och skratt samt lite pip…

Skönt att kura inne bakom stängda dörrar i sitt bo nu när vindarna lekt värre än vanligt. Stängda och stängda förresten. Här har vi haft besök av små och stora som kommit och gått, eller flugit fram i holken allt sedan min födelsedag!! Bästa presenten som finns är närvaro av mänskligt kackel och skratt samt lite pip å gråt förstås, när ettåringen kanske inte får exakt det hon vill eller om vi andra nog inte förstod att det var  det  hon ville.

Men det är alltid närmare till skrattet än gråten och många vardagliga komiska situationer uppstår. Skulle hjälpa min granntant med sin dörrklocka i köket. Vig som jag är var jag där raskt upp på en stege och slog förstås huvudet i taket – tänkte inte på att takhöjden var begränsad. Rev ner både klockan och en hylla med skor i dess närhet. Ingen större skada, både jag och skor landade med sulorna neråt. Värre var det med innehållet i själva ringmekanismen vars smådelar nu lekte kurragömma med den ursmarta teknikern.

Nu är jag en envis man och ger sällan upp, att lite otur ibland står i tur och på lur även i min väg låter mig sällan nedslås…nu är allt på plats och det går att ringa på hos grannen igen! Som present fick jag en flaska av hennes egenblandade klassiska likör Kapten Löjtnant – sitter sockrigt fint som första hjälpen mot klanteri.

Jag kan även ta en kopp te som tröst som har varit på djupt vatten – fick den här roliga varianten av min son och tänker förstås på The Beatles låten från LPn  Rev… ja vad hette den, mer om musik under ny rubrik… i morgon!

Tea sub

Nu har stormen bedarrat och idag åker, på betydligt lugnare vatten,  de hem igen de barn och barnbarn på min frus sida som jag har så stor lycka att umgås med. Det är underbart att se de unga mysa tillsammans och också tidigt hitta sitt sätt att vara, sin stil, sitt bus, sin plats att sitta på och våga vara sig själv…samt kärleksfullt dela med sig av sina prylar och färdigheter.

Emilia & Josefine 006

 

Värre är det med vuxna som inte kan dela med sig och öppna sin famn och tror att de äger en hel hamn, till exempel. Lågvatten märke. Kanske har de aldrig hört Yellow Submarine och där friskt vågat och sjömansmässigt stämma in i text och refräng:

 

”….

As we live a life of ease(life of ease)
Every one of us(every one of us) has all we need,(has all we need) 
Sky of blue,(sky of blue) and sea green,(sea of green)
In our yellow(In our yellow) submarine.(submarine) ( Haha! )

We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine,
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.”

Beatles Yellow

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *