Ny vinjett med musik

Glada

Under denna rubrik kommer du framöver hitta mina musikaliska utsvängningar och som du säkert vet har jag stor passion för vinylplattor – men det viktiga är förstås musiken i sig själv och det finns ju så många härliga artister där ute i bruset, eller knastret, som är värda att uppmärksammans och kanske kan få dig kära läsare att lyssna på nåt som jag gillar – å så tar jag tacksamt emot tips på nyheter, mogna som färska, i min lilla lilla värld av retro!

 

Sköna skivkonvolut!

Ibland så väljer jag ”bara” att köpa en LP skiva för att det är så fantastiskt fina roliga omslag som på denna platta med den australiska gruppen Skyhooks inspelad i juli 1976. En vågad och titel på albumet för sin tid ”Straight in a gay gay world” och ett litet svar får, troligtvis då familjens svarta får, får så prydligt vara omslagsbild. Ullig och gullig som bara den. (ej att förväxla med modern telekomjättes cheepa sheepreklam)

Skyhooks 005

Vad händer sen…jo jakten startar och den lille får det inte lätt…

 

Skyhooks 009

 

… utan blir …

Skyhooks 013

… en kotlett!

 

 

Taktfullt  tävlingstips!

Du som gillar musik och sport kommer nu får kunna förlusta dig med båda kategorierna samtidigt, ja på samma planhalva! Det gäller att fixa ihop ett lag med minst två och max fyra personer och bege sig i god tid innan domarna Sune och Håkan blåser igång på Etage i Visby lördag den 9 november klockan 16:00. För mer detaljer kolla in här: http://www.etagevisby.se/?p=EVENEMANGSKALENDER&datum=2013-11#rutan

 

Hur smakade konserven!?

Förra torsdagen öppnades så då locket till ett band som vi hade hört igenom konservburken förut. Nu fick vi ett smakprov a´la´Roxy på riktigt och jag kan konstatera att boogiereceptet var så gungande skönt och riktigt välgörande för hela lekamen. Jag gillar verkligen musik i en sådan här liten gemytlig lokal som Munken är vilket gör att värmen och närvarokänslan från scen är så äkta som det bara kan bli. En låt som Canned Heat körde hade jag glömt bort och ändå handlade den om framtiden  ”Future Blues” kommer från LPn med samma namn (1970) och naturligtvis hoppas jag att få möta fler band med framtid i nutid från dåtid på denna intima spelplats.

http://www.youtube.com/watch?v=b5O8mvz8ZHM

 

PS: Vill även på detta sätt än en gång, tacka dig Anne av hela mitt hjärta för…ja du vet vad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *