Kalle som slänger och svänger!

Det finns många med det lättsamma namnet Kalle som gör allt för att värma upp oss efter vintern och leda glatt in oss i ett skönt vårspår. En av dem har en pizzakiosk, men för tillfället är Kalles Pizza kall för på dörren står att det är stängt av ”omständigheter” och den sugna får vackert vänta på hans flygblad som skall komma, då med friska öppna vårvindar får hungrig hoppas!

Kalle 001

Annars kanske den mest kända Kallen när det gäller matmärken är han som har tub med kaviar – många olika smaker idag, men de flesta är Kalles även om Svennes avundsjukt tränger sig fram och pockar på uppmärksamhet.

800px-Kallestuber

För att då fortfarande vara herre, eller gosse, på påläggstäppan så har nu Kalle värpt egna ägg! Ja, snacka om fullskalig marknadsföring till frukost!

Kalle 006

En annan kär Kallefigur, som roat både små och stora sedan 1934, är ankan utan byxor, utom när han badar, Kalle Anka. Jodå han är aktiv och ettrig då som nu, hittar honom i butikens serietidningsställ i full fart med att säkert reta upp Knatte, Fnatte och Tjatte på bowlingbanan med ”rätt” kastteknik! Rätt klantig som vanligt, eller hur Kalle!

Kalle 008

Många fler Kallar känner sig säkert kallade att vara med med sina vårkänslor och Glada Gotland tar tacksamt emot ditt heta Kalletips om vem du vill läsa mer om här – gör det gärna NU!

En som i alla fall gärna tog fram sitt dragspel och roade sin publik på många vackra ö-platser var Dolle när han fanns en stund på jorden. Hans bästa dragkompis här är i mursvängen naturligtvis en… Kalle!

Dolle & Kalle 001

Skivmärke DOKAL DKLP 02 Utgiven 1975. Skivomslagsfoto: Hans Blomberg 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *