Morrison- & Magasinkänslor med mersmak

Så kom den då där idag genom mitt brevinkast, gratisutdelad av en flitig brevbärare, det första numret av ett efterlängtat (!) pappersmagasin, Horisont är nu i mitt hem. Välkommen säger jag!

Lite av känslan som när jag går och väntar på en ny platta med min favoritartist Van Morrison. Vet ju att det kan ta lång tid först i skrivarlyan sen där i studion innan det kreativa kommer ut och sitter med rätt känsla och soul i spåren.

Mr Morrison går för övrigt sin egen väg och följer direkt inga trender och har bråttom som bara den. Han turnerar flitigt och skivorna är bonus när han hittat nya texter som rimmar med hans själ.  ”Well my mama told me, that will be days like this”

http://www.youtube.com/watch?v=BteIwbKU_iQ

Men så när en ny platta med honom äntligen kommit så är jag ibland lite överväntandes och blir först kanske lite besviken… men efter ett par lyssningar så har jag hittat favoritlåtarna och lär mig sjunga med i texten och jag njuter inte bara för stunden utan kan spela om och om igen och det känns liksom låtarna var personligt menade till mig och de känslor jag själv har.

Så nu när jag börjar fingra på det fint formade Horisontformatet, som dessutom har en sådan där spännande förförande pappersparfym, så känner jag direkt att journalisterna har lämnat hönsgården – eller kanske hamnat i en fullfjädrad kacklande sådan – fast nu med lyckligt frigående höns och tuppar!

De tar mig med på en ekonomisk resa som förklarar regionens moderna brandskattning där bekymrad ekonomichef samt hennes chef bakom dimmigt glas verkar vara en ”vanlig” medel Svensson och får mig att fundera om det är  Spara & Slösa jag möter i Lyckoslanten.

Sedan så befinner jag mig helt plötsligt i ett drömscenario, fast på riktigt i New York. Snacka om äppelkäck globaljournalistik!

Tillbaka på ön och till Sudret med eller utan filmiskt strul samt en målmedveten innebandytjej som har gjort sitt sista nätande…eller!?

Lörje gård, löjligt svårt att uttala, men gård med tung historia fast lätt att läsa om – får avsluta mina reaktioner och reflektioner av detta mysiga magasin med mystik som ger kraft och klarhet. Det finns naturligtvis många fler godbitar att plocka fram än vad jag här har nämnt.

Tänker gotta mig mer över dessa i sängen i afton, för formatet är kuddvänligt och kanske hinner jag somna innan jag hunnit läsa igenom allt, inte på grund av tristess för ett vaket och härligt innehåll är det.

Precis samma känsla som ett album med Van – det går att komma tillbaka till om och om igen utan att tröttna. ”Just like way back in the days of old, then magnificently we will fold into the mystic”

Men smakar det så kostar det och att få den hemburen så här fint minst en gång i månaden så blir det till att ge utrymme till detta i nöjesbudgeten – det måste gå så jag kan få tillfälle att finna fler Stjärngator!

Horisont nr 1 003

 http://www.horisontmagasin.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *