Klart som korvspad

 Jag tänkte avsluta denna konservkavalkad som serverats på Glada Gotland denna vecka med en korvsnutt som jag var inne och tuggade på redan i måndags nämligen Bullens Pilsnerkorv.

 Vill ju också passa på att gratulera Erik Bullen Berglund som sitter där uppe i Pilsnerhimlen, han gav sitt namn åt denna korv och i år fyller den 60 ståndaktiga år, praktisk präktig pilsner konserv!

 Erik var skådespelare men också mycket matintresserad och hade ett antal SF producerade kortfilmer för att få folk laga vettig mat…känns konceptet igen, kanske även recepten ibland. Allt gott går igen.

Bullen 1Bullen matBullen 2Bullen äter

 

 Själva skådespeleriet var ju i så kallade pilsnerfilmer så att låna ut sitt namn till denna korta korv var ju ganska så lätt. Då fanns det även ett stort antal andra Bullen husmanskostburkar såsom dillkött, grisfötter med flera och i alla hade Bullen själv omsorgsfullt  en fot, förlåt finger med i grytan!

 Mer om detta kan du läsa på den trevliga hemsidan. Nej, Glada Gotland har inte blivit kommersiell utan fortfarande ”bara” Krusell men kultur tas gärna upp, även i konserverad form.

 

 Nu får det dock vara slut på prat om mat…ja förresten ingen går säker nu när fredagen kommer och Karin Skifs släpper loss dalkullan i sig…kanske blir det Falukorv!?  Nja, men svar klart som korvspad får vi i morgondagens upplaga av ”Galna Gotland”,  galet glada galopperande kickar på livet blir det garanterat!

Karins dalahäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *