Usch? Nej …asch!

 Skam den som ger sig när det gäller att må toppen, eller nå toppen av näringskedjan, då måste det ju vara Österrikisk Gulaschsoppa som gäller, i detta land finns det ju riktigt höga berg att klättra upp för och då sitter det ju fint med lite smakfull soppa i en Hütte!

 Toppat med en klick creme fraiche och lite gräslök så kommer säkert magen joddla förnöjsamt. Att dessutom burken skryter med att den är ”lättöppnad” gör att jag slipper leta efter konservbrytare bara ett lätt drag och burken är bestigen.

cykel och soppa 028

 Tro nu inte kära läsare att det är burkmat som gäller varje dag i det Krusellska köket, men ibland kan det vara gott med något enkelt i skafferiet. Så efter ha ratat både pölsa och vita bönor så kan jag i stället för usch säga (gul)asch så bra!

 För att fira Österrike och mig själv lite extra, att jag äntligen hittat rätt rätt, så sätter jag Falco i  elegant rullning …

Falco

 

…sedan suger jag som dessert tag på en fint fylld Mozartkugeln, måste ju bättra på min egen klassiska kula lite och komma i absolut rätt stämning!

Mozartkugeln

”Der Liebe himmlisches Gefühl”  *

 

* Wolfgang Amadeus Mozart: Aria för Sopran 1782

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *