Kosläpp!? Naj – på Rabbis Records försökte vi med… hästsläpp!

Snart är det dags för alla mjölkbönder att släppa ut sina kära kossor på grönbete – då blir de så glada och med spritt i bena intar vårhagen och det gröna som nu finns att idisslas ute i det fria.

Lyckokänslan är total och det smittar förstås av oss till oss tvåbenta som ju lär oss att gå behärskat för det mesta – men oj så glada vi blir av en hoppande ko!

Här hittar du några öppna-gårdar på ön  (klicka på kossan) som välkomnar dig att se på det spenande släppet från 13 april och framåt! Muuuu!

Hoppas du som mjölkkonsument får samma sköna feeeling som Muiga Mojje längre fram i sommar också!! Låt den aldrig sina!


Okej – men hur var det nu med muuu & mjölfeelingen Rabbis Records!?

Nja där var det nog annan dryck samt djur som stod högt i tak – samt naturligtvis Rabbisar  (kaniner) i alla dess former på varje ledigt utrymme i den lilla butiken på Stora Torget i Visby.

Foto: Glada Gotland

Men visst hade vi skivsläpp av de mest skilda slag bland de begagnade ( -” i skick som nya…”) skivorna som fanns till salu. Okej mest pop, rock, reggae, en del svensktopp… samt lite hästjazz!

Ur våra högtalare spelade vi ofta HÖGT nån platta för att locka våra trevliga kunder att kanske göra nåt kulturellt inköp som de inte tänkt sig.

Vissa grupper gick ju hem till dem direkt – som exempelvis Uriah Heep som säkert förtrollar hem-ligt hos nån lycklig ännu idag!

Sedan hade vi kanske bytt eller köpt in nån skiva som inte alls ville hoppa vidare och få fin plats hos nån spelsugen vinylköpare – som den här fina hopp-plattan med goda råd från rar hästerfaren röst:

Klicka på hindret   så får du lite fina råd av Anders Gernandt i ett upplysande efterhopp 😉

Men jag tycker LP-skivor, både med tal samt sång & musik ibland måste få andra sinnen än de säkra att få släppa loss – så köp eller spela/lyssna på nåt du inte alls tänkt dig från början… fortsätt leva livet hoppfullt!!

3 thoughts on “Kosläpp!? Naj – på Rabbis Records försökte vi med… hästsläpp!

  1. Man kan ju undra vem som förbarmade sej över denna raritet!!!!!!????
    Om nu nån gjorde det, Gernandt själv kanske!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *