Kultur eller kladd?

Jag går gärna när jag skall ut och handla, avståndet till många välsorterade butiker är kort och så handlar jag sällan mer än jag orkar bära hem.

Nu hinner jag bara ta några steg på min väg till Östercentrum och första fasaden lite gömd i Stenklivet står nåt skrivet

Kladd & kultur 001Kladd & kultur 002

Jag försöker anstränga mig och tyda det hela, men misslyckas varje gång, ja detta meddelande har fått pryda denna sockel länge nu, så visst är det väl något lika viktig som på svarta tavlan med not i hörnet: ”Låt Stå”!?

Går vidare och på Sankt Mikaels Gränd gör Posten mig glad, ja okey visst är jag på gnällsidan nu men det gäller att ha balans och inte låta sig nedslås av lite kladd.

Kladd & kultur 003

Dessa annars så tråkiga samlingslådor som Posten har lite överallt i staden lät de konststuderande fint utsmycka för några år sedan. De har hållit färgen och är fria från fula påhopp, tacka för det, de sprider verkligen glädje med sina tilltalande fantasifulla och för stan passande motiv.

Går glatt vidare och lyckan ler en stund till Visbys värsta kladdbuff presenterar sig oblygt och tydligt – och inte bara på ett ställe på min väg…här med och DÄR med!

Kladd & kultur 005

Kladd & kultur 008

Kladd & kultur 009

Kladd & kultur 010

Kladd & kultur 012

Kladd & kultur 013

Kladd & kultur 016

Ja denna OiCE har satt ett visst intryck eller uttryck i vår stad och jag lovar dig att det finns än fler signaturer på de mest olämpliga ställen av samma sprayande person.

När Gotlands kommun får sina fastigheter och övriga offentliga saker nedkladdade så har de en policy att genast ta bort det, men vad gäller för privata fasader, staket, skåp ,vägskyltar etc. !? Visst måste det gå att sätta press på det privata också så att snarast, inom visst kort datum, ta bort det hela.

Jag tycker förstås att det skall finnas ett fritt sätt att uttrycka sig som privatperson utan censur, jag har valt denna hemsida som uttrycksmedel, men att utan lov lägga fet slarvig sprutad färg där vi alla skall passera eller träffas och trivas är minst sagt otrevligt.

Min vän Håkan sa när vi tillsammans uppmärksammade OiCE för första gången att ”…det är ju felstavat…”, popkille som H är så tänkte han förstås på det svenska punkbandet NOiCE och föll tillbaka i tonårsdrömmar och en kväll i tunnelbanan där det också förstås fanns väggmålningar.

Noice

Men jag undrar om OiCE för huvudtaget känner till detta band från slutet av 70-talet, det är nog bara H och jag som vill ha något så att säga ta på…

Jag minns med popkulturell glädje NOiCE men är uppriktigt förbaskad på att någon helt utan takt och ton kladdar ner vår vackra stad.

Puh, som tur är passerar jag åter en Postlåda med ett motoriskt kärleksfullt motiv. Känner mig som Brum och spinner loss!

Kladd & kultur 015

Bort med OiCE ur Visbybilden snabbt, fram med fler möjligheter att skapa bokstäver och bilder i lugn och harmoni, då kommer alla vinna på det.

Fotnot: OiCE och andra taggar syns, så fler ensamma själar finns det där ute, de behöver verkligen lagligt kladdutrymme snarast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *