Magen kurrar – själen hurrar!

Retrosjukan har tillfälligt ”förvärrats” med än äldre musik nu när Medeltiden har haft sin 30:e comeback. Det har tutas i lur och det har slitits på mur. Det är ju en så fantastisk kuliss vi har här i Visby så det är klart att många lever sig in i det hela så det behövs lite försiktig förstärkning nu när turistinvasionen tenderar att bli mäktigare än original brandskattningen. Jag visar uppskattningen genom att tofsa till mig lite!

Medeltiden finn 5 fel 013

 När det gäller musik så har det varit ”toppenlåtar” som har spårats fram på resegrammofon nu när jag haft sköna släkten och glada narrar vid mitt eget gästgivarebord. Ja stackars Tex Morton kom upp i 78-varvs lådan först lite deppig och konstaterade att ”My sweetheart’s in love with a swiss mountaineer ” Men så kör han så ingång sin sångteknik där från bergslandskapet och påstår med stor rätt att han kan joddla mycket bättre än bergsklättraren så då skall hans hjärtevän komma tillbaka till honom.

Nyköpings gästabud 1 010

Vi viker oss av skratt samt sympati när han joddlar igång och imponeras av den taktiken och tekniken för att få ha sin kära kvar. Med musik och en kvick tunga kan du göra underverk. Då helt plötsligt går strömmen i hushållet, har han joddlat för högt och ekot frätt sönder elkabeln!? Nja vad det beror på vet vi nu inte. Grillen finns ju som reserv och resegrammofonen har vev så vi hinner mätta oss med ännu en bunt stenkakor, magen kurrar  – själen hurrar!

Nyköpings gästabud 1 013

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *