Medeltids-Svensson bejakar sig äntligen!

Så har jag då modigt moget släppt fram Medeltiden inom mig och klätt upp mig en smula. Förspelet har varit i 30 år så det är väl dags nu eller aldrig. Äntligen! Jag tände till ordentligt på luvan med torr tofs men han i mössan är sällan torr själv…inte ens när han plågar i sig en riktigt tråkigt torr Alsace.

Huvudbonaden är av skinn skickligt ihop sydd av gotländska hantverkare  inköpt där nere på den vackert belägna och spännande Medeltida Marknaden. Det verkar vara vildsvinsskinn för jag känner mig i alla fall lite extra vild när jag fick på den på knoppen. Den är toppen och framkallar de mest fantastiska lustfyllda kommentarerna.

Medeltidsveckan 30 år 071

De som har hund säger också så att sedan de blev hundägare och är ute och rastar sin vän så pratas det mycket mer både hund och annat. Dito med min mössa, kanske inte att det nu är ett svunnet svin men lite muntert prat och gillande blickar, blir det!

Men det gäller väl att lägga band på sig så inte stackars experter på det Medeltidaområdet får tuppjuck och börjar gala att jag klätt mig galet. Det finns ju historiska manualer och jag och andra maskeradmedeltidare måste följa strikta regler, hyfs och mönstret.

Nu när jag fått smak på det hela så utökar jag min topp med att även slå till med en marknadsskjorta som jag kombinerar med mer moderna kläder. Det blir liksom en Medeltids-Svensson av mig och jag trivs gott och glatt med det.

Medeltids-Svensson 006

Sedan kan jag ju ta på mig mina Lederhosen  som jag fått av mina sehr lustiga Oktoberfestvänner! Där uti München i slutet på september/början på oktober på den festhögtiden, som också går långt tillbaka i tiden och innehåller en hel del tradition, tillåts även utsvävningar som bejakas med mässingsmusik i tält som gärna toppas med en stor skummande Prost.

Att fira livet och bejaka lusten under öns Medeltidsvecka med eller utan Medeltida kläder kommer ingen olustig historisk filur kunna ta ifrån mig nu med ett fånigt försök till en slags brand-skrattning. Folkligt, festligt, fullsatt i en vecka. Resten av året går jag gärna vidare i min fortbildande kurs för inblick samt utveckling i historisk verklighet, min lärare är villig att lär ut och heter M. Lust.

Medeltids-Svensson 003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *