Många järn i Wall våffel-pub

 På väg till affären snubblar jag och en annan familj nästan över en gigantisk vippskylt som stod i vår väg som basunerade med stora bokstäver och smetande siffror med ett sänkt (?) pris på paketet…

KEJSARVÅFFLOR

Kejsarvåfflor

17:90

Pappa – vad är Kejsarvåfflor för något?” undrar dottern i familjen, för ”vanliga” våfflor visste hon nog va de va!

Jo, det är smart marknadsföring, säger jag, och likt sagan om Kejsarens nya kläder har de helt enkelt klätt på paketet med ordet kejsare för att få våfflan låta sagolikt så mycket godare än de andra utan förnamn. Smet som smet, eller. Nja det är kanske inte så naket i k-våfflan för där är det ju ytterligare E-ingredienser, så då är den väl än tjusigare i alla fall då!

 Kejsarvåfflor baksidan på paketet

Nja det skall nog vara lite mer finess än bara vattnet till pulvret i påsen där, jag skummar runt lite på nätet för att hitta ett recept på våfflor med gotländsk smak och visst vips så fann jag det! Dessutom solgula saffrans sådana på en innehållsrik lockande läcker bloggsida med ett mycket spännande projekt att göra om en folkskola till ett drömboende.

Klicka här så kommer både våfflan och boendet upp – smaklig titt!

http://husprojektet.bloggplatsen.se/2012/03/24/7597796-solgula-saffransvafflor/

Nu för tiden så verkar det inte så heligt att hålla vissa datum i kalendern för att smaska i sig både det ena när du vill året runt. Ta semlorna till exempel – och så nu då våfflorna, det är ju idag måndag det är Våffeldagen och ingen annan, så det så.

Men i Wall hembygdsgård  körde igång redan i fredags och de hade nog många gäster och järn i elden för de lockade med Våffel PUB, smeten flödade säkert och de slickar sig troligtvis förnöjfullt ännu om munnen efter allt festande – här fick nog ordet bakfull ett ansikte!

wall_hembygdsgard_wide_2

Våffel-puben i Wall hembygdsgård i fredags gav ordet bakfull ett ansikte

 http://www.bygdegardarna.se/wall/evenemangskalender-2/

Men moralisk som jag är så har jag hållit mig till idag – men värre är det med andra frestelser. Guldgult, gott, drygt och nyttigt var det med en fullt påklädd Hönan Agda som jag satte tänderna i! Har du glömt det smaskiga receptet får du titta in på Glada Gotland senare i veckan, då kommer denna för mig mycket kära äggande påskdrink i repris – men Hönan A måste få chans att värpa lite mer först!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *