Påskens populära låtar

Även Påsken måste ju förgyllas med lite populära låtar så här kommer mina tips på vad du kan (sk)ruva på radion, skivtallriken alternativt Spotifiera eller Youtubiera dig fram till – bifogar lite ”lata länkar” till musik och bild så du inte ligger risigt till.

 

Påskens Tio-i-Topp

 

1

Vi förutsätter att du vaknar tidigt som vanligt trots att det är helg, säkert tupprackarna som stört dig och det är bara att gilla läget, så gjorde The Beatles på Sgt. Pepperplattan 1967:

Sgt Pepper

 

2

 Men va´nu försöker du somna om i alla fall med risk att missa hela påskhelgen!? Då är det hög tid att släppa loss Atomic Rooster – visserligen sjunger de om att sova många år men det lär blir riktigt svårt att somna om till detta gitarrplink.

Atomic rooster

 

3

Dags att ge sig ut på äggjakt! Om nu någon rackare i familjen gömt ditt godisägg så väl och du inte kan hitta det trots du sökt i alla rum fågel, fisk och mittemellan. Då kan du ju hoppas på en hemleverans av Klaus & Klaus, dubbelt så kul alltså!

Klaus o Klaus

 

4

Hönan Agda, må Cornelius vila i frid, men nyfiket undrar jag ju lite hur gick det för Agda sen? Det gjorde Iggesundsgänget också och här kommer svaret, enligt dom.

Agda

  • Fortsättning på Agda”

http://www.youtube.com/watch?v=r_nv1gkCx1c-

Hoppas inte herr Vreeswijk hört denna i sin trubadurhimmel, originalet räcker.

 

5

 Resultatet av tupp och höna samt en stunds ruvning kan också bli väldigt ljuvlig – eller hur – det framgår inte vem den unga artisten är, men ack så gul(l)igt och med ljudeffekter är det. Ka-ka.

Gullefjun

  • Gullefjun” – han skulle ge sig ut på promenad…

http://www.youtube.com/watch?v=qhZBwNgmjao

6

Vi fortsätter väl med ”gulliga” kycklingar om än lite psykopatiska som när The Fools, passande namn, gör narr av en Talking Heads låt, ”Pshyco Killer”.

The Fools

 

7

Bäst vi lugnar ner oss lite och softar ut på en vackert gul påskäng. Marillion kan konsten att väva sago- och trollskatoner, här en hyllning till hela Påsken.

Marillion

 

8

Fågeldansen brukar vi kalla den här i Sverige, men over there så handlar det om en rörelse som härmar kycklingar. Här med dragspel och handfasta instruktioner hjälper dig The Lawrence Welk Show att ta fullfjädriga steg, så spring inte och yra i hönsfarmen nu, lets dance!

Chicken dance

 

9

Rosemary Clooney spelade in denna låt samma år som jag föddes. Kanske var jag en liten kanin, eller Påskhare redan då. Det går ju inte att lämna listan utan en flitig Påskhare på reportoaren.

Rosemary

  • Bunny on the rainbow” får du färggrannt se och höra här. Tycker du Rosemarys påsk sånger är så fina så kan jag ju rekommendera en hoppande låt till ”My Chocolate Bunny” och en äggande ”Eggbert The Easter Egg”! Ja en riktig gullig Påskkärring var hon tant Clooney.

http://www.youtube.com/watch?v=P_n3YNDE1Zs

10

Jag slutar som jag började, med The Beatles och vi går bokstavligt talat till botten av listan, men låten är det inget fel på, gulare med mera fjäderfärger än så här blir det inte!

yellow submarine

 

Utanför listan, men med aktuellt biobränsle och heta som bara den

elda med höns

http://www.eldamedhons.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *