Massor av Whisky!

Jag ser till min glädje att nu går det för sig att bli delägare igen av gotländsk whisky – fler aktier släpps men själva drycken låter vänta på sig…skall mogna klart först där i säkert förvar samt omsorg i Roma!

Då kommer jag att tänka på en av de först vuxenfilmerna jag såg i min barndom, ja de hade kläderna på sig, men de var på en lurig komisk samt mycket törstig jakt efter just whisky som hade blivit en bristvara på deras torrlagda skotska lilla ö. Här ett modernt DVD omslag:

massor_av_whisky

Handlingen i kort: Skotska öbor försöker med alla medel plundra en båt som gått på grund och innehåller 50 000 lådor Whisky. Kapten Waggett tänker dock förhindra att lasten plundras…

massor_av_whisky_60

Har inte sett den svart/vita filmen på bra många år men visst kommer jag ihåg att det gick att skratta åt de så sugna charmiga ö-borna – men varför Whisky tänkte jag som knappt tålde stark saft!? Det om nåt var ju en vuxendryck som jag trodde jag sent eller helst aldrig i livet skulle behöva konsumera – urrrk!

Men smaklökarna förändras och att få sippa på en varsamt välgjord långt lagrad droppe av denna malt är ju rena paradiset, gillar de som kommer från Skottland mest.

Skottland eller Gotland, ja hjälp från experter med kilt har han ju fått Sir Stumle & Co där ute i fabriken. Nu får jag väl se till att bli aktieägare så jag kan få räcka fram tungan när det är dags och få njuta av de första flaskan långlagrade gotländsk single malt whisky.

Är säker på att första dropparna kommer smaka mer än gott eftersom Gotland Whisky har eget korn,  egen mältning, egen rökning samt att det gotländska vatten passar utmärkt för denna brygd.

http://www.youtube.com/watch?v=pHLZoy4wdaI

Jag hade faktiskt förmånen att få vara på studiebesök i whiskyfabriken förra året och träffade då den passionerade gubben som kan massor om whisky – att han har huvudrollen i den moderna versionen av denna glada ”film” fast på riktigt är helt klart!

😉

Isle of lime

Se nu till att boka in dig på en egen guidad tur – alla vägar bär till Roma! Kolla gärna in hemsidan för tider med mera.

Här har du länk till Gotland Whisky  http://www.gotlandwhisky.se/

Missade du det här!?… så här skrev Glada Gotland den 5 juni 2013:  https://www.gladagotland.se/uncategorized/sir-stumles-fantastiska-flytande-foretagsideer/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *