Min hjärna säger gärna … ge järnet!

Precis som rubriken säger så gillar min knopp när den får höra pop & rock samt faktiskt helt andra toner och säger gärna … ge järnet!

Nu behöver uttrycket ”ge järnet”  absolut inte betyda att du är hård och tuff och rör dig på sådant sätt så du ser tungt farlig ut – jag är nog mera åt graciösa baletthållet, i en fikapaus  – eller än mer sanningsenligt –  som ett maratonlopp i riktigt slö o-svettig slowmotionstil.

Hur som helst så stimulerar musik mig så hjärnan håller sig någorlunda rostfri samt det spritter ofta i hela kroppen – men ändan står som som vanligt stilla!

Nåt som är än bättre än ”bara” spritt i benen är det sköna i själen när musik som du nu gillar gör härliga saker med ditt minne, även om du nu kanske sitter parkerad i din favoritfåtölj eller på en pinnstol och det spelas upp den artist eller grupp som har just DIN melodi så är det liksom en resa tillbaka till platsen eller hagen där du vill vara i behaget där alla hästar är hemma. Hoppla!

Som du säkert läst i forskar-pressen så rapporteras det om positiva vibrationer för oss alla när det gäller nöjen – och kultur – i alla dess former. Vi löper mindre risk för minnesförluster och vi lustar till oss helt enkelt.

Hylla musiken så kommer du ihåg och lyfter hjärnan … mera!

Ibland vill min hjärna gå till gymmet också … lugna sig, skall bara lyssna klart på låten först.

Puhhhh utan hu!

Fast ibland vill du kanske glömma alla hemska ”tunga” hyllningslåtar av artister som vi en gång älskat för deras fantastiska spel- och sånginsatser.

Kollar in i backspegeln på två – allt utom rogivande minnen:

På svenska om en Liverpoolgrupp som gjorde att ”grammofonen den gick varm!”

Hoppas jag nu inte fick in dig i rys rysningar – får genast avsluta med en säkert minneskort när det gäller att – ge järnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *