Musik inspirerade av besök på vindar!

I huset där jag bor nu finns ingen spännande vind att vända sig till  – eller gå upp till!!

Men många av mina tidigare HEM har haft det och jag kommer ihåg när jag var liten och frågade farsan var han varit när han hade varit borta sååååå länge!?

På vind och skrynklat russin!

Sa han. Såklart som sork blir stort nyfiken att smyga upp då och se på ”russinen” samt andra saker som finns där – eller händer ovan där outforskat.

Nu håller vi stämningen högt och lyssnar på vinden – är det nån som liksom farsan gör konstiga saker där uppe!?

Men första vinden var inte alls så där ruskig som du kunde kanske tänka dig – mest mys pys samt lite prylar att finna ro eller rota vidare i. Nästan som ett rosa skimmer och ingen visste att jag smugit upp där i smyg.

Ett tag och förstås förnuftigt ännu, tyckte jag synd om de som måste försöka gömma sig på vindar och andra ställen.

Hade läst om Anne och den bok som hon skrev själv – satt såklart tankar hos en ny lite mer mogen gosse som undrade hur hemska människor var när hon bara ville vara som hon var och inte fick det fritt. Vad ville vinden och vindarna säga!? Har du svaret?

Adrian kunde skriva om kärlek lite längre fram i tiden – en klassisk låt – eller en som han ville skriva som skulle bli klassisk – och det skulle så klart ske på… vinden!

Annars är musik som liksom inte har nån plan – eller låter som den kommer från en annan planet i nåt sorts sök efter lyckan som kanske finns närmare än du tror – ja kanske till och med på vinden där DU bor.

Men leta nu inte fööööör länge efter lyckan där uppe – eller här nere. Den kanske aldrig kommer och du inte själv tar vara på och njuter av den – samt generöst delar med den av dig – blommor på vinden finns fullt av 😉

Du som nu – liksom jag – inte har nån modern VIND så har vi alltid FANTASIN – somna inte nu – gå upp!


PSSSSST: Vindsgiss:  Känner du igen artisten samt albumtiteln på mannen med ficklampan uppe på vinden i GG vinjetten – svara gärna här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *