Vad döljer HIDE !?

Om du översätter ordet HIDE rakt av till svenska blir det DÖLJ.. och lite är det så med många av vår ö-platser, de finns där lite dolda men väntar åhhh vilar sig för att leva upp en kort intensiv stund om året och leverera det där överraskande härliga extra – som till exempel Kulturbrottet i Hide.

Från stenhård arbetsplats och många års brytande av kalksten så kom några av öns kulturarbetare och nöjeslystna på att från det nedlagda göra upprymda inslag med påhitt som kittlar av skilda slag.

Mer Hide-historik hittar du enkelt här 

https://www.facebook.com/pg/hideblues/about/?ref=page_internal

Nu när jag besöker platsen så här i början av maj är jag ensam och kan kliva på Stairway To Scenen och känna mig som en Solig Star!

Foto: Glada Gotland

Jag är nu ingen sångare och min tillfälliga rethosta ekar högt mellan väggarna – tycker det rör sig bland stenblocken – bäst att se upp och kliva lite längre bort från det farliga!

Foto: Glada Gotland

Vid entrén vakar några stenögon – men de har guld i blick och säkert glada att jag vågade visa mig här efter ha missat så många år av blusen som kommer med fin feeling i ljuvliga juli varje år.

Foto: Glada Gotland

Vem spelar då med bluesögon i år !?  – Jag får gå in på Facebooksidan och om du också klickar på ögat så får du stenkoll du med!

Smakprov på en av de kommande bluesgitarristerna – visst   – och det känns nu när jag är här att jag liksom är i en annan värld!

Just nu ser scenen rätt naken ut – ja nästan ”bara” som ett vanligt stenbrott – men med Erja, Ida, Björn, Örjan, Tommy med flera med feeling lär det marmorerade vibrera!

Foto: Glada Gotland

En som bestämt sig och lärt sig att bo här året runt, på vägen ner hit till bluesen, är den lilla björken som precis lärt sig lyckligt leva samt grönska av sina betydligt äldre och rutinerade träd: tallarna!

Foto: Glada Gotland

Ja det är en rätt liten björk – än så länge – men har lärt sig att i det hårda och torra sprida ut sina rötter längs marken för att få chans till de droppar och näring som nu finns att att tålmodigt ta till sig.

Jag vågar gå lite närmare och frågar artigt:

Är det kanske nån låt som du Unga Björk önskar dig unders Hides musikfestival!?

Svaret kommer snabbt!

Foto: Glada Gotland

”Där björkarna susa !”

Där björkarna susa, där skola vi bland dem
Svära trohet och kärlek åt varandra
Där skola vi se´n bygga vår unga lyckas hem
Och göra livet ljuvligt för varandra

Jo men det funkar väl fint här också – hem i form av husvagnar, husbilar samt tält såg jag redan kärleksfullt parkerats på platser nära bad, natur & Hide Kultur – de hade ingenting att dölja – och det är väl tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *