Mycket på G och/eller på V!

Den här bilden som jag tog i höstfagra Tallunden fångar fint det jag tänkte puffa för nu – olika spännande vägval på G och/eller V. Och visst finns det väl tid för att våga välja fler än en och samma ”vanliga” väg varje gång!

Höstdag med mycket kvarn 048

Låt oss börja med staden som antagligen har det vackraste V:et av dem alla – Visby!  Ett V som ju dessutom fått en hel dag extra då det kan njutas av generositeten i utbudet från morgon till  sena natta, nämligen nu på lördag den 4 oktober så är det nämligen:

affisch 2013.indd

Jag noterar från den fullmatade hemsidan där festlig festkommitté lockar med detta kommersiella och kulturella i skön samklang:

–  Visbydagen & Kultur i natten bjuder på ett stort utbud av aktiviteter för stora och små. Dagtid blir det bland annat marknader, stadsvandringar, visningar, föreläsningar, shopping, familjeskoj, idrottsaktiviteter, modevisningar och mycket mer.
Kvällen lockar med musik, dans, teater, film, eldshow och massor av god mat.”

Kolla gärna in du med vad som är på V, det gör du här: http://www.visbydagen.se/

 

För att nu trots allt balansen skall bli korrekt mellan stad och land så drar jag till med ett V som i Vinyl fast då får du ta dig till Burs!

Det är mannen i garaget som åter släpper loss musik på skiva som är ”magiska”. Det framgår dock inte om den magiskabussen går dit? Jag får väl fråga nån! Vem då? The Who kanske!

The who magic bus

Öppet på denna vinylskiveloppis är det i alla fall från fredag 3/10 kl. 18:00 till lördag 4/10 kl.16:00 – så det verkar som om du kan komma mitt i natta för att spisa platta!

https://www.facebook.com/events/359264807573294/

 

Sist men inte minst denna gång på Glada Gotland så har jag tjuvkikat i skyltfönstret på en alldeles ny butik där jag både kan skriva G som i guld samt V som i Visby. Närmare bestämt på Sankt Hansgatan 26 där händer nåt nytt i det gamla anrika huset som är på gång att öppna den 29 november. 

 Tjuvkika gärna du med här!

annika gustavsson 008

Smycket som jag smygtittat på i skyltfönstret har förstås en riktigt gammal historia, Annika berättar:

” – Knappfossilen som finns längs den gotländska stenkusten och var en korall för över 430 miljoner år sedan, ligger mig varmt om hjärtat .” 

En betydligt modernare historia har Annika själv i yrket som guldsmed men hon har efter gedigna studier fått nåt på G som hon ensam kan stoltsera med på ön, nämligen Gesällbrev – läs gärna mer på Annikas hemsida där hon bland annat berättar:

– ”Började göra silversmycken år 2002 på kvällskurser under tiden jag arbetade som ekonom. Bestämde mig sedan för att göra något nytt i livet och är sedermera utbildad till både smyckesdesigner och guldsmed. Har studerat fyra år och avslutade med gesällbrev på Köpenhamns guldsmedshögskola hösten 2013.”

annika gustavsson 005

http://www.annikagustavsson.se/

Så nu kära läsare har du lite smått och gott att ta för dig av direkt samt nåt riktigt fint att vänta på av G i V!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *