Handla vin på nätet eller här hemma – det är frågan!?

Jag tycker om ett gott rött vin gärna från Italien, men visst duger andra länders produktion men en slurk Amarone gör mig verkligen smått eldigt passionerad, salute!

Italien hjärta

Jag gillar Systembolaget här hemma i Visby som har ett utmärkt sortiment att välja på samt mycket trevlig tillmötesgående personal. Jag har ju en gång jobbat själv i statens tjänst – fast då bakom disken och med ett mycket begränsat antal vinflaskor att välja på. Mera brännvin som Mister Meduza sa!

Nu har jag dock vänstrat och idkat legal näthandel. Det var The Wine Company som jag provade ett lyckat köp ifrån som de noga utvalt själva från världens bästa vindistrikt.

wine company logo

 

Tyckte ett tag det var de finaste flaskor jag sett – fick på kuppen en lätt lättjefull 3-D look!

3-D prov 013

Måste säga att den sändningen var av allra bästa klass och bekvämt att här framför datorn sitta och vinsurfa och då med en lätt tryckning känna att nu är snart vinkylen fylld igen – snabb frakt utlovas! Fast så jäkla snabbt går det ju inte. Sugen NU!

Hur det än är så är jag lite dålig på att planera min vininköp – det får liksom bli lite i sista minuten. Känner själv igen det mönstret från min tid på Bolaget. Till helgerna så var det förstås extra mycket kö och festsugna kunder.

 – ”På fredagskvällen bubblar det i blodet, man är …”

Livet är en fest

Livet är en fest. Nationalteatern 1974. Skivbolag MNW.  Men måttligt med vin, i alla fall på denna fest!

Att då lika snabbt försöka få hem nåt över nätet är ju omöjligt hur läckra flaskbilderna än är där. Dessutom missar du ju att träffa levande människor och alltid är det nåt trevligt ord som kan bytas bland hyllorna, samt möjligheten att få goda råd för att det skall bli rätt till den rätt du strax skall servera! Vett och etikett helt enkelt, live!

– ”Passar Renat till bräckkorv!?”

Så jag vill hylla min lokala handlare med sitt otroliga breda flaskutbud – en del spritsorter är dock kanske onödigt dyra, men de dyrgriparna får vackert vänta till nån oplanerad Finlandskryssning!  Då kan det bunkras av dessa ädla sorter och kulorna kan rulla till något reducerat pris samt som extra bonus: En ask Gröna kulor kan inkasseras – sjön suger!

Gröna-kulor

Du som nu vill provsurfa efter balla nätbuteljer med frestande form och lockande bouquet – kolla här:

http://www.the-wine-company.se/

Annars så syns vi på Systembolaget på Öster, där skramlar det till direkt, åtminstone nån fredag för mig –  gott snabbvin så att säga!

Systembolaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *