”Något vi alla kan känna igen oss i”

Nu på lördag den 9 februari kommer Eric Palmqwist ”hem” till Visby och med sig har han musik både live och på vinyl som är som ett reningsbad – hur grisigt än albumtiteln kan låta.

Skivan ”En Halv Gris Kan Inte Gå” är en uppgörelse med vem han varit och en förhoppning om vem han kan bli. Det är naket, rått, äkta. Något vi alla kan känna igen oss i”

Så känns det på riktigt när jag har förmånen att från bästa bord (Tack Tjoffen) i Glashuset WY13 – Wollmar Yxkullsgatan 13 – i Stockholm se och höra releasen som är nog en av de starkaste uppgörelserna jag hört på svenska – någonsin.

Foto: Glada Gotland

Allt är inte mörker – längre – det är en stark insikt i sig själv som förhoppningsvis kan ge dig som åhörare – hur svinig du kan vara när du låter tempel av alkohol vara den som bestämmer eller kollrar bort dig samt gör så ångorna &  ångesten går ut över dina vänner – varit där – mått dåligt – fått insikt och förstånd.

Otroligt starkt av E.P. att låta oss vara medSorg & Sarg – säger nog allt. Men nu känns det inte kallt – välkommen tillbaka i värmen. Eriks album kommer inte lämna någon oberörd.

I den härliga lokalen vid lilla intima scenen fylls det fort med folk… så sätter sig en man i en mössa precis framför mig – han är dessutom rätt mycket i mössan – och slarvar rätt snabbt bort sin nyinköpta öl och för en kort stund beter han sig nästan som… en hel gris. Grymt!?

Foto: Glada Gotland

Han hörde säkert inte texterna – men de flesta av oss såg & hörde om ett hjärta som ville bli helt.

Den sista sången på albumet heter just så… men jag ser fram emot fler album framöver… på vilket språk/livsupplevelser som helst … från denna sköna gotländska sångskapare…

…nu på en scen i rätt stad 😉

https://www.facebook.com/events/280987465924122/

   https://www.facebook.com/epstrailerpark/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *