…underbara tidlösa gitarrock.

På Kägelbanan på Söder i Stockholm, denna annorlunda härliga scen på Mosebacke så är det Whisbone Ash tur att stanna till på sin turné och förgylla vår tillvaro med deras underbara tidlösa gitarrock. (Torsdag den 31 januari)

Foto: Glada Gotland

Mellan några av låtarna så frågar Andy Powell oss vänligt om vi vet vad de romerska siffrorna XLIX  som Europaturnén står för som finns på en av deras T-Shirts som kan inhandlas!?

Du som har lätt att omvandla har säkert fått fram 49 och just i år kliver vi alltså in i 50-års jubileet sedan bandet en gång startade 1969. Andy har varit med sedan starten!

Foto: https://www.facebook.com/wishbone.ash.official/

Första låten som jag hörde – Blind Eye (1970) – var till ett Pop/Rock-program på Sveriges Radio… minns tyvärr inte exakt vilket, men det var en signaturmelodi till trevligt prat samt turer in i olika spännande musikaliska glädjerum.

Sedan dröjde det några år tills Broder Claes bjöd mig på dadlar på ett stället som var allt annat än torrt. Live Dates (1973)  konsumeras än idag riktigt aptitligt, det är lång hållbarhet på Wishbone Ash låtar.

Älskar den här Kungen och naturligtvis spelades den lika fint på konserten anno 2019 också. Det är gitarrerna som gäller och så skönt ”gnäller” fram dessa behagliga toner som får mig i rart rojalistiskt rock-gung.

Eller som vi ”vanliga” som gillar detta band för att de är som de är… ännu… det är inget fusk eller fubb, eller det är just det som det är 😉

På den officiella hemsidan hittar du mer fin fakta samt konsertmöjligheter framöver:

http://wishboneash.com/

One thought on “…underbara tidlösa gitarrock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *