Nu får snart sångfåglarna fint rockigt sällskap i Åhsbergska hagen

Ringduva, skogsduva, Sveriges näst minsta fågel gärdsmyg, järnsparv, rödhaken, trädkrypare, stenknäck, bofink och grönfink samt förstås halsbandsflugsnapparen, Gotlands landskapsfågel, kan du om du har tur både se och höra i Åhsbergska hagen i Visby.

http://www.guteinfo.com/?id=2220

Nu kommer deras drillande dock få stark konkurrens en (1) dag i juli, nämligen torsdag den 19 då den här efterlängtade Musikfesten drar igång:

Du behöver inte vara orolig, det blir ingen ny Cementfabrik som skall anläggas i det gröna sköna, men ett av Musikfestbanden bär ju namnet från Slites gråa guld.

En av arrangörerna, Roger Andersson, får svara på Glada Gotlands nyfikna festfrågor:

Vilka band / artister är klara ?

Följande band kommer att spela:

Aldra – Edit Eliasson – Java Kickback – Sonny Crocket – Janne Bertholdsson – Waylay – Ida Andersson Band – Slite Cement 2 – King Kong.

Förutom musik… vad händer mer ?

Det kommer att bli trevligt umgänge och möjlighet att köpa mat och öl för den som så önskar.

Affischen andas Flower Power ”flum”… blir det så modell 2018 nu !?

Nja, någon sorts flower power-stämning är vi inte ute efter i första hand. Vi siktar på en bredd i uttrycken hos deltagande band.

Jag vill gärna se det lite som en firmafest för gotländska musiker och musikälskare och en sån’ musiker som till exempel Janne Bertholdsson, som jag är jäkligt glad att vi fick med, började musicera ca 30 år innan de yngsta musikerna i årets lineup ens var födda.

Det är kul att det är så och det finns mängder av band som man skulle vilja ha med men som inte spelar i år men förhoppningsvis nästa år, Bäck Group, Dogmen, Oak Brigade och Honeymilk … för att nämna några, men det finns fler.

Trojaborgfesten – kommer nån legend som var med där vara med här ?

Ja, Stickan Hjellström och Anders Åström i Cement, eller Slite Cement 2, som dom kallar nu sig var ju med då. Det var en idé som jag gick och grunnade på ett par år innan den sensationella vinylen släpptes i höstas.

Jag hade lyssnat på dom på Youtube där någon hade lagt upp deras gamla grejer och det slog mig hur grymt bra det där bandet var. Jag var för ung när det begav sig och hade knappt hört talas om bandet Cement innan jag sprang på dom där klippen.

Jag fick en idé om att sätta ihop ett Slite Cement Revisited och tänkte fråga killarna i King Kong om dom var sugna på att göra det.

Marcus Johansson som är en del av King Kong-kollektivet är i mitt tycke öns bäste sångare och hans röst är inte helt olik Björn Johnsons röst, han som skrev låtarna, sjöng och spelade fantastisk gitarr i originalupplagan av Cement på 70-talet.

Men sen sprang jag på Thomas Harlevi, trummisen i Cement, och jag presenterade idén som jag hade och då slog det mig att det vore ju ännu coolare om Stickan och Anders från originalsättningen faktiskt ville vara med. Thomas Harlevi gillade idéen och vi spånade vidare tillsammans.

Foto: https://www.facebook.com/Slite-Cement-144134218978846/

Eftersom han drabbades av en stroke för ett antal år sen och inte kan spela trummor längre ansåg han att vi skulle fråga Tom Yttergren om han ville spela trummor. Jag mötte Tom på stan’ samma kväll och han var på direkt. Thomas snackade med Stickan och Anders och sen var saken avgjord.

Nu har dom repat ihop sen någon månad tillbaka och eftersom vi repar i samma lokaler har jag hört lite snuttar av hur det låter. Det enda jag kan säga om det är att det låter sagolikt bra.

Det kommer säkert att finnas en och annan i publiken som också var med på den tiden.

Glömde säga att den sista pusselbiten föll på plats när Robin Johansson, barnbarn till Björn Johnson, klev in i bandet och axlade rollen som sologitarrist på ett märkligt självklart sätt. Det är ju nästan för bra för att vara sant. 

Var hittar jag min Musikfestbiljett och vad kommer kalaset kosta ?

Vi kommer att ha ett möte i dagarna där vi bestämmer hur vi gör med biljettförsäljningen. Förmodligen kommer vi att låta deltagande band få reservera biljetter till sina nära och kära och att vi sen säljer kvarvarande biljetter till allmänheten.

Känslan just nu är att vi tyvärr inte kommer att kunna erbjuda biljett till alla som vill ha. Det är första året som vi kör den här Musikfesten och vi vill växa på ett långsamt och hållbart sätt. 

I slutet på den här veckan kommer vi att gå ut med information där om hur biljettförsäljningen kommer att gå till.

Biljettpriset kommer att hamna någonstans runt 200-300 kr.

Du kommer själv medverka på sång och hålligång i gruppen Waylay – hur är din sångfågel röst just nu ?

Min egen röst? Ja, den är som den är på något sätt. Ibland är jag nöjd med den och ibland inte, ha ha..
Det brukar ordna sig på det ena eller andra sättet.

COOP RECORDS har gått in som sponsorer – vad betyder det ?

Geniet Martin Kristensson på Coop Records har hjälpt till med det grafiska men vi kommer säkert att utveckla samarbetet inför nästa år.

En sån här grej går inte att göra själv och jag och Johan Norrby använder oss av våra respektive nätverk för att få ihop allt.

Krögaren Vasilis Kanellos till exempel är ett perfekt bollplank och en bra musikälskande samarbetspartner att ha med på tåget.

Vilken sida på näääätet kan jag nu kolla in innan jag beger mig till Musikfesten den 19 juli !?

Alla som är intresserade kan ansöka om att gå med i gruppen på FB med namnet:

Musikfest i Åhsbergska Hagen 19/7 

https://www.facebook.com/groups/546833272021090/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *