Så mycket svan!

Så mycket svan som jag sett denna sommar har jag sällan skådat tidigare – fint för en så ful ankunge som jag är.

Det började egentligen redan i våras och på allra roligaste härligaste sätt där damen med det så skönt klingande efternamnet Svanborg ruggade av sig all tråkig dun och visade oss så sköna plagg att njuta ut i, Klintehamns egen maffiga modedocka modell Dolly Patton!

-”Yes, you give me hope Johanna!”

Johanna show

Ute i naturen, över hela vår ö samt även på fasta landet har sedan denna sköna fågel fått mig fascinerat fångad under sina stora sköna vingar. Vilken sort svan det nu varit är jag lite osäker på men att vi har tre av sju arter att vackert kolla på här i Sverige vet jag, tacka Wikipedia för det. Klicka här så du nyfiket läsa mer halsar å hälsar jag fullfjädrat: http://sv.wikipedia.org/wiki/Svanar

När du gör det så  passar jag passande på att svalka av hela min hals och kropp vid sköna Svanebro Badplats, som ligger i Helgasjön, nära Växjö. Skönt som bara den – men trots namnet så såg jag ingen äkta svan vid mitt dopp, men de sam säkert omkring där i sköna sjön på säkert avstånd från oss plaskande människor.

sommarblandning juli aug 2014 024

Senare samma dag så ramlar jag in på en loppis med en lockande samling vinyl – och vem tittar upp ur backen och badet – jo Evert med sin flock fina svanar, han kallade dem och andra djur samt natur som han ville att vi skulle låta leva för Änglamark! Stor respekt herr Trubadur Taube.

sommarblandning juli aug 2014 026

Vackert i vattnet – men vad dricker en svan själv, säkert något nyttigt friskt svanmärkt vatten som halsas!

blandat stockholm visby 154

Kommer att tänka på Svansjön med musik av Pjotr Tjajkovskij… men var ligger själva Svansjön, är det den du skymtar från huset på klintkanten vid Fridhem!?

Fridhem 017

Ja var jag än går eller styr min väg så har jag liksom snubblat på en svan så jag har blivit van och njuter av samvaron och närvaron av denna fina fågel.

Minns du ”De lärde i Lund”, kända från tv-programmet på ”den gamla goda tiden” där tittarna kunde ställa allsköns frågor och få korrekta svar på dem!? Långt innan datorn tog över mänskligt klokt tugg.  

En av de lärde tittar helt plötsligt ut i rutan igen och Jan-Öjvind Swahn mumlar nåt klokt ur skägget – det är ruggigt retro av bästa kvalité på en målning i nöjesparken Tyrolen som jag kommer återkomma till i särskilt svanfritt skriveri.

sommarblandning juli aug 2014 127

Så rullar vi vidare mot nygamla mål i bilen och på medhavd skiva med blandade låtar från 70-talet så vill han förstås Billy med det vackra efternamnet hjälpa till och erbjuder sina takter och repeterar i härdigt

– ”I can help”

Jag böjer böjer min långa hals och säger ett glatt okey då – törs fanken säga nej till en annan så ihärdigt skönsjungande Swan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *