Utan kallsipper i Tyrolen!

Rubriken är rart passande för ett nöjesställe så fullt av kärlek som åter kan gro tack vare entusiaster. Och säkert har här dansats både utan trosor och/eller kallsipper till artister som satte gung på heta kroppar mellan skönt teckande alptoppar.

Utan trosor

När jag besöker sköna stället – Tyrolen – är det också som om jag vore med i en film, kanske inte gladporr, men som en dansant rulle från förr där lusten står högt i tak och jag kan njuta av dåtiden i nutiden med allra bästa potensretrokänsla.

Det börjar redan i entrén under den bergsböljande skylten att här är start på nåt kul på gång som aldrig kan ta slut… eller var på väg att göra det om inte ett gäng nöjeslystna väckt nytt liv i den nästan avsomnade parken. Läs gärna hela spännande nöjeslystna nu- och dåtidshistorien här:

 http://www.tyrolen.se/dafortiden.php

sommarblandning juli aug 2014 066Affischerna skvallrar om vem som varit här i nutidens sommar och runt hörnet så säger fyra Liverpoolboys Yeah Yeah Yeah Yeah även om de nu inte var här personligen och sjöng så var de värda att vara värdar på en av de många målningar av dåtidens idoler som släpper loss alla hämningar.

sommarblandning juli aug 2014 069

Jag befinner mig in the middel of nowwhere, eller i byn Blädinge i Alvesta kommun i Småland – långt ifrån störande storstäder. Jag sugs direkt  in mot mitten med en smekande alpvind till den stora rotrundan ledd av lockande vägvisande pelare och spelare!

sommarblandning juli aug 2014 129

Denna onsdag kväll går i blusens tecken och bandet gör allt för att få den för aftonen fåtaliga publiken på fötter – men vi nöjer oss med att läckert lyssna under taket fullt med fina streck knaprades på gott gjord pizza och ett glas rött, finns förstås bärs och Champis att välja på med.

sommarblandning juli aug 2014 082

Betydligt mer publik och än fler kändisar har uppträtt och i den lilla cirkusvagnen finns ett museum som visar stort och smått som satt sina fötter och takten här tidigare under åren. Mmmm så många!

sommarblandning juli aug 2014 113

Blandad kompott på band i lite olika genrer under samma uppsluppna kväll – kontraster mellan engelsk dynamit och svenskare än svensktopp, bara att välja den scen som du tycker ger dig mest nöje!

sommarblandning juli aug 2014 107

Åhh vad sugen jag blir – får jag lov!?

sommarblandning juli aug 2014 118

Då springer jag på en flicka från Småland som småler och säger att visst får jag det, men jag får vackert vänta till denna fullspäckade danskväll nonstop då kan både ögon och ben få gå i kors mellan höga berg och djupa dalar!

sommarblandning juli aug 2014 101

Full av alla intryck så kastar jag åter en blick mot Tyrolenbergen och ser fler gamla och en färsk nybörjare i kulissen – jag njuter och rekommenderar ett besök bara för att se att det som var förr står vackert öppet för en ny generation att kunna njuta av – släpp ögonen från mobilen och håll tratten!!

sommarblandning juli aug 2014 123

Ibland har jag kallats ”Krusse” på grund av mitt efternamn. Även den gamla forna Sovjetledaren kallades ju så och han låg inne med ett gäng dumma spioner. Rapporten som lämnas här är nog bara skvaller från Tyrolen att det är fasen så mycket festligare här än på kolsjoserna, därför deppar Nikita och försöker dränka sorgen med byxljummen vodka.

sommarblandning juli aug 2014 128

Annars finns glädjen i högt målade tak och kulisser till måttlig entré att beskåda i Blädinge, gör det och du kommer bli befriande rikt belönad – gott till sista blicken & slicken!

sommarblandning juli aug 2014 116

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *