Så sorgligt – men jag kommer aldrig gissa nåt mer!

Ett antal anrika och eller legendariska gotländska företagssatsningar/butiker går i graven i och med årsskiftet.

Vad kan det bero på!? 

  • Sviktande kundunderlag.
  • Nya inköpsmönster från oss konsumenter.
  • Eller nya idéer som måste få utrymme att födas från innehavarna.
  • En ny tid är här!

Hur det än är med den saken så kommer jag förstås sakna några av dem som jag nog under åren både fått glädjas åt/med på olika sätt.

  • Toggas Byggåtervinning

Utmärkt återvinning inom byggmaterial där den själv så händiga och trevliga Togga fått oss föredömligt att se att gamla saker har former som tyvärr ibland saknas på allt nytt dyrköpt slätstruket.

 Nu är ju den firman rätt så ny jämfört med de övriga anrika på listan här nere ⇓


  • Eskelunds Bageri

Vad den förr så Glade Bagaren nu har för nytt i sin mjölpåse är svårt att sia om – men det måste vara många känslor och Glada Gotland önskar Håkan med Personal all lycka i livet som smakar minst lika fint som nåt av de spännande och varierande bröden.


  • Ridelius Eftr.

Visbys äldsta affär får se sig besegrad. Etablerad 1841 på Sankt Hansgatan där du sällan behövt gå ut ramlös. Många inramade alster samt konstnärer som haft årliga återkommande utställningar – var ska de nu visa upp sina verk!?

Jo men det här blev ju tyvärr trist till slut!


Sedan en mer personliga reflektioner som går i graven:

  • POPGISS

Nej själva tävlingen kommer förstås fortsätta att snurra med både Mellangiss 2019 och ännu större GISS framöver – men för min personliga del hoppar jag av.

Kan summera såååå många härliga stunder i det mycket trevliga 4-mannalaget som ställt upp under alla år med blandade fantasifulla namn. Ibland har det dessutom gått riktigt gott och vi har placerat oss högt i slutleken.

Men oj så många musikår det blir att hålla reda på nu och de som jag tror att jag behärskar kommer ju procentuellt väldigt få frågor på och lyckliga låtar som klingar – så då väljer jag att hitta på och fixa andra roliga musikstunder istället.

T♥CK !!!! Anné – Hempa – Freba & Micke … vi syns och snurrar till det i andra spännande spår ==== eller hur! 

Foto: Glada Gotland

Samt länge leve POPGISS – en fröjd att få vara med att delta i … här hittar du fint frodigt & modigt  framtiden för den tävlingsformen:

http://popgiss.se/

Lämplig låt på det … utan att fråga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *