Ash är verkligen inget Usch!

Bandet som egentligen aldrig haft någon fix sångstjärna – det har skönt varit gitarrstämmorna som har fått stå för… storheten.

The King Will Come och du gillar läget med låten som aldrig liksom abdikerar – den sitter där skönt i den vackraste G-tronen av de alla.

Originalet kom på LP-albumet Argus 1971

Foto: https://www.discogs.com/Wishbone-Ash-Argus/master/46956

…och skrevs av de dåvarande medlemmarna tillsammans – det hörs hovligt fint.  Just albumkonceptet med låtar som håller hela vägen från spår 1 på både A & B sidan är det som gör att du liksom befinner dig på plats nära elden & askan.

På utmärkta konsertplattan Live Dates från 1973 så hörs kungen och andra låtar skönt vibrera fram i den heta öknen med ett paket svalkande dadlar till hands!

Foto: https://www.discogs.com/Wishbone-Ash-Live-Dates/master/46965

Annars så finns oj så många fina studioalbums att gitarr-glädjas åt – ska jag nämna nån mer personlig favorit så blir det Number the Brave  1981 med bland annat den här låten.

Samt förstås den här fint putsade silverskorna … eller hela biljardbollen modell 1974

En av originalartisten på just gitarr … ibland den lite space V-formade modellen, Andy Powell, är på turné med andra skickliga musiker och kommer till Göteborg samt Stockholm i slutet på januari 2019.

http://wishboneash.com/tourdates/

Vad Glada Gotland erfar så kommer en hel del gutar ta sig över pölen på väg till Kägelbanan på Söder i Stockholm torsdag den 31 januari för att få sig en härligt tänd Wishbone Ash stund!

See you there, Ash är verkligen inget Usch!

2 thoughts on “Ash är verkligen inget Usch!

  1. A samt inte minst ’bollen’ Theres the rub är mina favoriter. Pilgrimage är inte så tokig heller.Väl mött på Mosebacke, vi kanske kan ta några pilo innan!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *