Se upp för eller se upp till

 Nu har jag lyckan att ha två tonåringar som sköna söner. Ja den yngsta blev 13 i somras och har alltså inlett sin ”tunga tid” som skall pågå i hela 6 år. Jag träffar sönerna ungefär var fjortonde dag eftersom de bor hos sin mor, men när väl vi träffas så är det mysigt att ses även om de ibland glor mer på sina spelskärmar än mig.

solbergany

Foto: Region Gotland

 På trevliga Solbergaskolans tonårsträff i yngsta tonåringens R:s klass där ungdomarna, föräldrarna , skolpersonal samt några till fick chansen att lära känna varandra. Det var rörliga ”lekar” där du aktivt var tvungen att ta kontakt med alla små som stora för att få svar på diverse nyfiket fina frågor. Det skrattades och jag fick avslöja att jag hade käkat frukost, är född på fastlandet och har svarta skor, ja det syntes väl i och för sig rätt så väl. Så fick jag på köpet veta ”hemligheter” om grabbens klasskamrater och deras föräldrar, men om detta skvallras inte här.

 Så började då information från olika ”talare” och visst är det så mycket som lockar och pockar i livet som skall du skall se upp för – alternativt se upp till. Vi vuxna är ju väldigt bra på att ha svar och facit på faror och det pratades mycket i olika former om det. Vi vill ju alla att våra barn skall rusa ut i livet och ha kul som bara den fast de måste akta sig för för eld och djupa vatten och aldrig springa bort från oss i den svarta natten…

Men vi skall också vara med och skapa eld och passion för alla positiva möjligheter som finns både i skolan och på fri- och lektiden. Nu vill väl ingen vill ha morsan eller farsan som nån slags polis som hänger i hasorna. Vi får istället ha en superblick för att kunna göra en insats om det kniper. Snabbt hoppa i en sån där serietidnings variant av superdress som ju finns i alla storlekar och situationer… men även som inspiration att farsan kan också flyga och fara i farornas värld… men med full kontroll när och där det behövs. Eller fiska med lockande drag tillsammans i djupa vatten!

 

Kustfiske 034

 

Jag vill sjunga med Jojje Wadenius i den här låten länge länge, även om äldsta tonåringen har lite lätt skäggstubb och grövre sångröst samt annan musiksmak än sin far! Men ack så mjuka och goa de är innerst inne alla tonåringar, ända tills de fyllt 20…men det är en helt annan härlig historia!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *