Sir Stumles fantastiska flytande företagsidéer

 Så kom jag då äntligen iväg på en träff med Systembolagets kamrat & pensionärsförening avdelning Gotland. Jag går under kamratavdelningen eftersom jag är lååååångt ifrån pensionär, precis som om det skulle vara någon skillnad. Men jag och sorken T skojade och sa att vi tillhörde helt klart ungdomsavdelningen. Det var i alla fall förbaskat trevligt att få se och prata med arbetskamraterna från förr och många av oss har minnen från vår tid tillsammans på Bolaget, Stora Torget. Jag skall be att få återkomma till detta för så mycket härliga händelser dyker upp där bakom disken, ja det var ju faktiskt ännu innan snabbköpstiden.

Men nu skall jag istället ta upp utflyktsmålet denna dag, nämligen information och promenad med Gotland Whiskygubben Anders Stumle. Snacka om eldsjäl och aktiv pensionär och att sedan förutsättningarna med det gotländska klimatet med vatten direkt från kalkstensberget, ekologiskt korn samt mältning och torvrökning, som sker i Ronehamn, snart kommer ge världens första Gotch gör så hela herr Stumle nästan jäser över!

systembolagsträff Roma 040

71% råsprit – 100% Anders

 

Ja Scotch kan det ju not heta, men visst har Anders haft mycket goda och givande kontakter med sina kollegor som ju varit i branschen ”några år”. De har kommit med råd och varit på plats och prisat vissa moment och förfasats över vissa andra – men igång är det och gör du misstag så lär du dig och allt pekar på en riktigt välsmakande maltwhisky dock tidigast 2015.

Nu ligger en antal liter säkert lagrade på burbon – och ekfat där i Roma och väntar i första hand på de 1200 aktieägarnas torra tungor att få korka upp sin del av Isle of Lime. De har naturligtvis förtur på det hela och det lär dröja innan några flaskor kan hamna ute till försäljning på vårat Systembolag…men den som väntar på nåt gott.

Gotland Whiskyfat

Fina fat för framtida fantaster

 

Att dricka whisk(e)y med eller utan e skall göras med finess. Gärna ett stänk eller några droppar vatten så alla smakämnen löses ut – eller så som den är. Vi fick i alla fall chansen att doppa tungan i den råsprit som nu finns och den var 71% och gav oss en härligt het tungspetsvisning av att det här kommer bli ett gotländskt konstverk av ädlaste sort när det fått ligga till sig där i vackra sma faten undar jårdi.

 71% råsprit, 100% Stumle, som tycks koka av än fler idéer när han kollar ut där i de otroligt stora innehållsrika sockerbrukslokalen. Han muttrar och puttrar något om potatis och att om våra grannar nordost där borta i Finland kan göra potatisbrännvin så skulle vi också kunna få igång ett kok på vår fina gotländska pärar… Han kollar bort mot en stor silo/tank som är bevarad som så mycket annat där i fabriken. Bra att ha, bra för nya fantastiska flytande företagsidéer.

systembolagsträff Roma 025

Stumle muttrar och puttar vidare med framtidsdrömmar om gotländska pärar som gott kan kokas till brännvin…

 

Glada Gotland kan rekommendera att du med vänner bokar in er och kollar whiskyläget där i Roma, här jäser det och utvecklas hela tiden. En stor bardisk håller på att byggas ihop längst upp i byggnaden så det känns som om nytta kommer förenas med nöje när vi våra (whisky)glas höja!

Tack till Sir Stumle och jag är glad att du hade kortbyxor på dig, det är ju sommar. Mitt tips till dig är att du syr  ihop en kilt av lammskinn, dina ben skäms ju inte för sig och det lär hålla dig riktigt Gotchgutt varm och snygg på dina visningar framöver samt säkert under whiskyvintern också!

 

 

Glada Gotlands länktips – obs för dig som fyllt 20, only, sorry but så är det även för Gotch.

http://www.gotlandwhisky.se/

systembolagsträff Roma 032

Världens första Gotch kan korkas upp och avnjutas tidigast år 2015

 

One thought on “Sir Stumles fantastiska flytande företagsidéer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *