The smell of a Rebel

Hallå där Eva ute på verandan vid huset fullt med underbart doftande syrener

…du är ju basist i hårdrocksbandet Rebels…är du själv en rebell!?

– ”Självklart” svarar Eva snabbt med glimten i ögat

– ”Jag har nog alltid haft en egen stil som kanske sticker ut lite i en grupp – men annars så lever jag ju ”Svensson liv” med man, barn, hus och Volvo…har även haft vovve och katt”!

 Har du spelat i fler/andra band tidigare och när blev det bas?

– ”Jag är uppvuxen i Lund och var med i lite olika band där i alla möjliga genrer, allt från folkmusik till rock. Nu är det 11 år sedan jag kom till Gotland och jag har varit med i Rebels cirka 8 år. Det har varit bas hela tiden för mig tack vare en musiklärare på högstadiet. Jag spelar fortfarande på samma specialbyggda bas som jag fått från en dåvarande pojkvän i Lund”

Eva bas Karl Melander

Det är Eva som är basen…i Rebels                Foto: Karl Melander

Ni brukar köra många covers på Black Sabbath, vilka är dina favoritlåtar med dem?

”Hand Of Doom” och ”National Acrobat”

Eva berättar att ”riktiga” Black Sabbath släpper sitt album ”13” den 10 juni och för att nu inte ta all uppmärksamhet från detta släpp så kommer Rebels att ha ett releasefest av sin egna nyinspelade fullängds CD den 14 juni på Etage – dessutom utlovas en livespelning den kvällen med låtar som de inte spelat förut och heller inte finns med på CDn … spännande!

Rebels hela bandet

 

Om du nu inte spelar själv vad lyssnar du helst på då, förutom Black Sabbath då förstås!?

– ”Ja, det beror helt på vilket humör jag är på. ”Five Finger Death Punch” som är hårt och snabbt och skönt när jag tränar. Lugnare softare musik på kvällarna – men mest blir det nog tyngre rock.

Du har ju varit på nästan varenda Bruce Springsteen spelning här i Sverige senaste 15 åren, även i år. Berätta om varför du gillar det ”bruset”!?

– ”Ja, i år har jag varit på två av konserterna. Jag har fastnat och ”snöat in” på Springsteen för bandet är ju så otroligt duktiga live. Även om Bruce sjunger en låt om och om och om igen så låter det som om han sjöng den för första gången”!

Vilken är Springsteens bästa låt då tycker du?

– ”Thunder Road” från ”Born To Run” plattan”

Du var även med och tävlade i Popgiss nyligen, vilken är din styrka i den musikleken?

– ”Laget stryrka är att vi kompletterar varandra, alla kan vi saker som de andra inte kan – jag kan nog lite udda grejer. Jag tycker det är väldigt roligt att det är fler tjejer som är med nu i tävlingen, det är kul”

Berätta lite om ditt företag Dyno som gör ekologiska kläder för både små och stora, vad är det för speciellt med dem?

”Jag bestämmer hur plaggen skall se ut, designar samt ritar motivet. Det är mest klassiska musikikoner som är motiv som folk lätt känner igen men även andra motiv. Det är ett hobbyföretag som jag pysslar med när barnen sover, när de är vakna får de vara med och agera fotomodeller för kollektionen när det är aktuellt. De finns i storlekar 0-12 år för bodys, tröjor, klänningar och T-shirts som även görs i dam/herr storlekar. Samtliga plagg är PVC fria och med certifierad bomullsfärgning Det viktiga är att de tillverkas under rättvisa förhållande i fabriken i Ismir i Turkiet där det är bra löner med fackligt inflytande och inget barnarbete förekommer”.

Evas Elefant t-shirt

Snablar så skönt somrig!

 

Går det att köpa plaggen i butik eller är det handel över nätet som gäller?

– ”Det finns återförsäljare men ännu inte tillräckligt många men så finns ju webbutiken. Jag har en dröm att en gång kunna köra företaget på heltid men många säger att det tar minst fem år att komma igång så det får ta den tid det tar. Jag har tålamod men visst vill jag att saker och ting skall hända direkt med företaget…”

När du inte håller på med musiken och företaget så har du också ett ”vanligt” jobb, vilket då och vad sysslar du med där?

– ”Jag jobbar på heltid på Riksantikvarieämbetet som webbkommunikatör med grafisk produktion och design för bland annat social media. Jag utbildar också medarbetare i Word Press”.

 Du är en riktig rock & roll mama och kör motorcykel, vilket märke då och berätta lite om tjusningen med att färdas på två hjul!?

– ” Jag kör en Harley Davidson Night Train 2001. Tyvärr inte så ofta sedan våra 3 små barn har kommit. Skönt att åka ut på MC-turer någon gång här på ön, jag gillar den friheten och farten”!

Du har tre barn och hus – hur hinner du med allt?

– ” Det blir långa dagar och långa listor som är uppunktade i knoppen. Jag skippar teven när barnen har lagt sig och jobbar med egna företaget några timmar. Mannen kommer sist (!) men han är glad ändå för han kan ju sitta och titta på TV-sporten då”!

 Om du nu skulle få någon liten tid över bara för dig själv och göra precis vad du ville, vad blir det då?

” Nu på sommarsäsongen, snart (!) så skall jag ta motorcykeln och åka till Sweden Rock med en tjejkompis som är från Malmö. Där skall vi gå runt, ta det lugnt och förstås bland annat lyssna på KISS”

 

Evas HD

Mot Kiss med flera band i Sölvesborg – nu tar Harley med Eva på en riktigt aktuell rocktur!

 

Vilken plats här på ön är din favorit dit du gärna återkommer!?

– ”Ett ställe som jag alltid åker till när vi skall ta kort till klädkollektionen är stranden på Fridhem. Högklint är vackert”.

 Sist men inte minst, vad är det härliga med att bo på Gotland?

”Skönt att det är så nära till allt, tar bara några minuter till dagis, jobb … inga avstånd”.

 

Glada Gotland har fått en härlig stund med Eva och familj.  Först  ute på verandan där alla söner nyfiket med stora ögon undrar vad jag gör där, vem jag är, varför jag skall prata med mamma och tusen frågor till och med mycket bättre raka frågor än vad jag själv nog någonsin kommer kunna ställa!!

Jag kommer ”mitt i” kvällsmaten. Småsorkarna x 3 pratar, äter lite, pratar, äter lite till och där emellan så vill de ju visa sina saker och färdigheter med den nya minigräsklipparen, trähjuliga cyklarna och allt skall vinglas på och med där på verandans trädäck som som tur är har barnvänligt staket.

Så bjuder far i huset på rabarberpaj med jordgubbar och jag får smaka och det är så somrigt gott toppat med vallmofrön. Av dessa frön blir det ännu mer busfrön och snart sitter fler plåster på busiga ben än som finns kvar i första hjälpen lådan.

Så kommer plötsligt regnstänk och vi flyttar in och jag försöker ställa de frågor jag har kvar. Eva svarar lugnt och tålmodigt uppkrupen i  ena soffhörnet och gläds av att grabbarna är glada trots alla skrubbsår. Nu vill någon bada, samt visa hela sin bilpark och gärna köra samt parkera på oss. Hela Evas liv verkar vara allt utom att vara en stillastående parkeringsplats utan i en ständig ”rebellisk”, fast kontrollerad, rörelse och lika intensivt härligt som sommardoftande syrenerna – fast året om!

 

Eva Fadeel 009

The smell of a Rebel

 

Glada Gotlands länkservice rekommenderar när det gäller Rebels

https://www.facebook.com/pages/REBELS/202092069837698?fref=ts

När det gäller Evas företag med eget designade kläder

http://www.dyno.nu/sv/

 

One thought on “The smell of a Rebel

  1. Kul artikel, snacka om att ha fullt upp och skoj. Gick ju bra för Eva med pop-giss-kollegor i pop-gisset hörde jag av brorsan som var med på ett hörn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *