Sjung högre…

Efter ha ”missat” Håkan Hellström… eller kanske inte gett honom tiden att lyssna på hans många tidigare album som ju lyckats charma många andra musikälskare, så är det då dags att ta tag och tända till!?

Men hallå därsäger van vän av HH det där är ju inte han ⇑… men nu då ⇓!

Foto: Illusioner 2018

Ja… ha nu inga andra Illusioner än Håkans egna… för han är och förblir en öppen ”lånare” av inspiration från andra artister… och strävan till lyckliga livet som kan levas utan sorg.

Nu är det en riktigt stor skicklig orkester som lägger en ljuvlig ljudmatta och jag låter mig slussas tillsammans med stråkar, strängar, blåst och kärleksfulla körer som hjälper Hellström när känslorna och rösten darrar.

När du köper en Vinyl LP så har du båda sidor att tänka på… men tolkningen av Joni Mitchells annars så fina låt gör mig att undra vilken sida han vaknat på. Låter lite väl ansträngd.

Men här är orkestern fenomenal så jag tänker osökt på The Beatles LP Let It Be där Phil Spector var med och la en ljudmatta med stråkar och där dolde lite av John, George, Paul & Ringos storhet. OBS: Ingen jämförelse med musiken i övrigt.

Den plattan kom sen i en befriad ”Naked” version – här skulle jag vilja ha tvärtom, låten utan Håkan Bråkan!

Jag håller också nyfiket på att beta igenom en bok  ”Texter om ett popfenomen” utgiven 2008  med vad fenomenet haft för sig fram tills dess. Mycket sorg & Göteborg …men glädjen finns ju i vad en artist som törs öppna sig så helhjärtat har att förmedla för/till andra törstande som vill bli tröstade.

Just det här med förväntningar och längtan tycker jag faktiskt Håkan H är så skönt förmedlande med: Finns otroligt vackert i denna vårlängtan – men vänta inte för länge!

Har jag då tills sist blivit omvänd och smått Håkan-religiös … ja HH-känslan dök faktiskt upp… i gallerian!

Jesus skulle signera biblar i gallerian
Men han dök inte upp, nej det har han aldrig gjort
Och jag skulle nog blivit kvar i paradiset
Om det inte funnits en bit GBG, ja du vet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *