Sköna uttryck som stämmer… jo oftast !

Har varit runt och ”pratat strunt” med min omgivning – ja det här med grodor ur min mun har jag ju redan avhandlat så nu gäller det andra sköna uttryck som delvis hoppat ur min mun och som jag bokstavligen upplevt på riktigt riktigt där jag rullat fram !

Foto: Glada M 

Livet är stenkul…

…till exempel – bildbevis på det fick bli på Harstena där jag vig som få tog mig upp på kul stenkulle, blev stentuff på köpet!

Pigg som en mört

… ja äter du fisk håller du dig frisk – denna stekta strömmingsflundra var inte att leka med, men väl att njuta av tillsammans med lingonröda tuvor och gott hemstampat mos – mycket knapriga ben i fisken vill jag lova !

Foto: Goda Gotland

Undra sa flundra om gädda är fisk

… satt en stund efter maten och fiskfilosoferade –  på det min far alltid sa när jag frågade honom som liten sork om hur man fick mustasch och skägg som han hade!?

Svaret var att det var fiskbenen som stack ut – allt för att jag skulle lära mig den ädla konsten att gilla äta firrar – tyckte det kändes helt klart nu när jag fångades här i/på nätet !

Foto: Glada M

Annat gott som du själv kan odla och hoppas att…

…det växer så det knakar… 

… fick jag varmt bevis på i Lena J:s  ♥  frodiga växthus. Stödstrumpa på innan mysig melon går förlorad !

Foto: Goda Gotland

Ett av de allra vackraste bevisen på saker som verkligen stämmer finns i detta foto där det är:

Ögon som glittrar

Min dotter S   och dotterdotter A  fångade när de lekfullt simmade omkring vid solnedgången i F-sundet.

Morfar, det vill säga jag, var mer stel men hann simma ur bild (under vattnet) och ta sig upp på badbryggan åhh ta glittrig badbild !

Foto: Glada Gotland

Däremot är det bara mörker när jag skulle försöka vara:

Lika snabb som blixten

Hur jag än tryckte så hann jag aldrig att få med det mäktiga åskvädret denna afton på en dramatisk himmel, ja i alla fall blixtrade inte min fotokonst här. Men ute laddade det ur och bullrade det så det stod härliga till, det vill jag lova! Tack Tor!

Foto: Glada Gotland

Men det är väl så det är i livet – ibland går ord och upplevelser ihop på ett härligt sätt och ger en extra krydda åt livets gång ! 

Jag väljer ofta den kärleksfulla sidan att uttrycka mig – vilken väljer du !?  Skönt slutord innan du/vi går och lägger oss med eller utan skal…

…kramas utan pyjamas!

Foto: Lilla Lyktan blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *