”…som smör i solsken…”

Är årets första fjäril gul så blir sommaren solig – gulare än så här kan det knappast bli! En riktigt lyckad samt smörigt somrig kombination och ordlek är det på detta LP-omslag till  ”ButterFly” med Barbra Streisand på skivmärke CBS 1974.

Barbera butterfly

På plattan gör hon bland annat ett ett tapper test att tolka David Bowies ”Life On Mars” – men fastnar kanske lite under begreppet smörsångare efter att ha försökt lyfta från paketet för att utforska planeten!?

http://www.youtube.com/watch?v=5rtL73TSHxM

Funderar på omslagets glada genialiska kombination… vad skulle det bli om jag tar ett paket smör för att försöka få ihop en liknande ordlek på svenska!? Jag måste säkert byta ut flugan mot vad då? Och vem skulle artisten bli? Hur mås eller gås det med denna rebus!?

Smörgås LP 007

Artist!?  Ja varför inte Sveriges svar på Barbra S – Petra Mede ♥ !! Här lyckas hon i alla fall i förfärligt fin blå/gul förpackning servera allt typiskt svenskt på ett härligt sångligt svängigt Smörgåsboard – stackars Carola blir blååååst på konfekten annars är nog alla lyckliga och glada för denna skönt framförda reklam för hela vårt avlånga land som ger härlig gåshud.

Länge leve smöret…förlåt, menar Sverige!

PS: Petra sjunger visserligen på engelska men vi vill ju att alla som får ögonen på och hör om vårt vackra land att de skall internationellt känna sig välkomna! Som extra bonus kan dessutom Glada Gotland läsas på de flesta språk – tryck bara på Översätt knappen högst här uppe på sidan så är även du med i mångfalden som går åt som smör i solsken på denna blogg 😉

Glada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *