Tärningarna är kastade!

PUH, men absolut inte HU utan nu njuuuter vi för fullt av solen – som tidigare gömt sig lite – för att äntligen visa vad den går för!

Aktuellt att sitta inomhus och spela tärningsspel är det väl knappast för nu gäller aktiva uppsluppna strand- och vattenlekar.

sol-med-solglasögon-1.jpg

Glada Gotland har dock spejat och spanat in vilka populära sällskapsspel som diverse politiker, företagare, mediefolk och ”vanligt folk” spelade innan de gick vidare med sina uttalanden, löften, affärer med mera under veckan som gått…

…en del av dem hade helt klart glömt att läsa reglerna samt att slå ”fotbollsfint” i sambatakt med kontrollerat balanserat bollsinne.

 Nej det fuskas gärna när de tror att medspelarna eller publiken tittar åt ett annat håll.

– ”Aja baja! Fy! Icke!”  säger Moralpartiet i spelevinkutskottet och granskar glatt när

Tärningarna är kastade i spel 1…

…och vi börjar med att kolla på favoritspelet hos Gotlandsbåten!

Gotlandsbåten

Där har det minsann plaskats runt och lovats trevliga turer med Bamses Sjörövar-Spel!

Bamses sjörövarspel

En riktigt naiv omgång där de gick på grund tidigt och samtliga extrakort låg i CHANS-högen.

Bamses annars så effektiva dunderhonung  gjorde att maskoten Lasse Ankas hela fjäderskrud snabbt blev slibbigt tilltufsad och det blev extremt sötsliskigt i näbben från diverse konstigt kaxiga bortförklaringar.

Även gnäll och skäll på de stackars Sjörövarna i Grekland som fått värmeslag … lite lågvattenmärke. Dessutom pekade skyltarna och kompassen konstigt i Västerviken vilket vilseledde omgångens sponsorer som till slut suckande ganska besviket.

Så från fint flöde och härligt framgångsflyt  blev det en ordentlig ebb i skattkistan som annars kunde ha blivit vackert passagerarpåsatta guldringar.

Nu står de sjösjuka spelarna över ett (långt) kast – minst ett år – och öppnar för en ny omgång fast först år 2015.  Hoppas det då finns gott krut och intresse att vara med och fira av kanonkulan då – Bamse lånar säkert ut sin båt.

 

Tärningarna är kastade i spel 2…

…i fullt spinn för Gotlands Media AB…

Almedalen fredag 2014 006

…som har gått all in med Monopol.

monopol_spelplan

Specialversion där allt är uppköpt i förtur – gästspelare får gärna förekomma men helst bara rara kändisar som sticker ut fast helst inte upp. Här har samtliga förut annars så välkända gator ersatts med rutor för husets alla pampiga produkter så som:

  • Gotlands Allehanda
  • Gotlands Tidningar
  • Just Nu.
  • Näringsliv
  • helagotland.se
  • Almedalen.net
  • gotland.net
  • Mix Megapol
  • Rock Klassiker
  • NRJ

Sponsorer och annonsörer naturligtvis välkomna att spela – men smakar det så kostar det… mer än rosa skjortan att vara med – speciellt på inmutade rutor där det är extra mycket pappershögar, radiomaster och tätt nätverk.

De trevliga journalister i Media Monopolet  ställer så snällt smickrande undersköna undersökande frågor som ingen kan bli förbannad eller arg på.

Fotograferna tar gärna dubbelbilder så det blir lika vackert i tryck och inte så tryckt stämning hos de rara redaktörerna – dessutom exemplariskt ekonomiskt sparande av film!

Konkurrenter får gå direkt i fängelse utan att passera  och går miste om många kronor per varv – för att här har det lagts beslag på spelets fina Bonuskort som ger gott generöst Presstöd till ägarnas heliga NTM-kassa.

Klackarna i taket och Monopolhatten av för det fria ordet.

Simpsons monopol

 Fler spel och spelare längre fram på Glada Gotland som  just nu gärna tar ett parti klädpoker och förlorar!! ♠♣♥♦

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *