Trevliga tygmärken!

Om du har en yta på 4,5 x 6 cm i tyg och skall få ihop lite fin information om vår älskade ö – hur skulle du göra då? Ta med diverse platser och socknar från norr till söder… så långt tråden räcker! De längst ner på Stor Sudret kanske inte var så populära när det här märket tillverkades – eller också så ville de leva ifred utan invasion av nyfikna besökare!?

Tygmärke Gotland

 

Ett annat märke där en glad Gumse användes och liknar till mångt och mycket vår landskapsvapen är detta vackra runda  med blå botten och soligt gula textade GOTLANDSCENTRALEN. Mått: 9 cm ø.  Det ser först stelt och myndigt ut men samtidigt är flaggan och lammet i full rörelse och jag undrar om märket har burits av folk i farten? Möjligtvis något inom transporter, bärgning och/eller sjuktransportvård!?

Jag hoppas ärade Glada Gotland läsare att du kan hjälpa mig med fakta – hittade inget i mina sökningar över nätet – men du med god lokalkännedom samt vänner på den utmärkta Facebooksidan   ”Vad du redan vet men gärna minns om Visby”  kanske både vet och minns vem som bar detta vackra märke!?

Tygmärke Gotlandscentralen

 

Du kan mycket lätt komma i kontakt med Glada Gotland – skriv bara i kommentarsfältet här nere!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *