”Utan glädje så finns det ingen anledning att driva projekt.”

Hur många ronder orkar du

Pigge Werkelin…

Foto: Pigge Werkelin

…som just fått stryk mot självaste Gladiatorn Plexus vid invigningen av nya pannkakskojan i Burgsvik – träffade han dig hårt i Solar Plexus !?

Plexus är en av de gladaste o positiva människor jag träffat och det känns väldigt bra att träffat honom. Med honom orkar man många ronder då han ger energi!

Det finns annat som tar energi och ger pyspunka i livet och sånt dränerar en på energi vilket är mindre bra.

Foto: Gladiatorn Plexus

Du verkar alltid ha lika mycket verkstad som snack & tanke… allt du gör blir det en riktigt ”omgång” av… blir du aldrig trött på motståndet !?

Det är skillnad på motstånd och motstånd. Vissa saker berör mig inte det minsta men när nära vänner eller myndigheter som egentligen vill samma sak motarbetar då blir det pyspunka och jag tappar glädjen.

Utan glädje så finns det ingen anledning att driva projekt.

Om vi ser på dina senaste ”ronder” så verkar det som om domarna visar dig rött kort i stället för rätt kort – varför tror du ?

Om jag förstod detta och domaren förklarat så kunde jag acceptera eller anpassa mig. Men nu har man bara dömt!

Tycker du att de som nu pekat på diverse ”brister” i ditt/dina partners uppträdande kanske nån gång har lite/något rätt !?

Det är klart att jag inte alltid har rätt. Men jag är entreprenör och skall testa gränser gör jag inte detta och kör i mittfåran så gör jag inte mitt jobb.

Vi entreprenörer skall staka ut nya vägar genom nya idéer. Om det sedan stämmer med öns visioner och gör bra saker för människor så borde det accepteras.

Foto: Pannkaksträdet – Burgsvikens Strandby i Fide.

Jag menar går du för hårt fram utan att följa spelreglerna – eller är det bara avundsjuka på din kreativa fantastiskt fina form som visar avund från belackarna ?

Försöker följa spelreglerna men som entreprenör så tänjer vi på reglerna vilket är vår uppgift.

Byråkrater vill oftast inte ändra på något och är de sedan rädda byråkrater så befinner vi oss oftast i varsin hörna av regelverken som nästan alltid skall tolkas och sällan är helt tydliga.

Man kan säga att en rädd byråkrat och en entreprenör som vill mycket inte är så värst kompatibla.

Är det bara anonyma burop du får eller finns det de som sakligt har motargument för till exempel naturvård och annat viktigt vi ”vanliga” åskådare aldrig ser !?

Det finns så klart både och. De med argument brukar vi sitta ner med och ofta så kommer vi då fram till någon form av konsensus.

Du har ju många omkring dig som gillar det du gör – kanske fler än de som är emot – varför ser alltid nej-sidorna ut att vinna trots allt de gör är att… protestera?

Så är det absolut! Pressen på ön har en förkärlek för konflikter och det är enkelt att göra en story på motsättningar. 100 för och en emot så får den ensamma mer plats än de hundra. Har inget med mig att göra utan är en kultur.

Det går snabbt att göra sådana knäck och blir då kommersiellt gångbart för till exempel tidningar som skall producera tidningar sex dagar i veckan 365 dagar om året.

Sedan är vi några stycken på ön som är lite mer kommersiellt gångbara för pressen och därför följer man oss lite mer. Krasst ekonomiskt helt enkelt.

Gotland är fantastiskt naturligt som det är och du gör mycket för oss ö-bor samt besökare att få det extra skoj/givande på många härliga underhållande punkter – hur länge orkar du driva dina idéer vidare ?

Det är väl dags att ändra syn nu. Är 57 och lite väl mycket pyspunka just nu.

Vilken spännande rond kommer härnäst !?

Det kommer handla om socker och mobila hotell hoppas jag.

Vem vinner sista ronden !?

Inte blir det jag då det är omöjligt att vinna över väderkvarnar.

Glada Gotland vet att du gillar Ted Gärdestad – du brukar själv med dina idéer ge så många solar för oss jordens barn – så GG väljer att spela den här att reparera din pyspunka med !

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *