Visar vägen till Världsarvets vackra budskap!

Världsarvstaden Visby kan visa vägen till olika saker, även till platser för handel och/eller tjänster i form av vackra reklamskyltar.  Nu var det länge sedan denna fotograf tog sitt sista porträtt, men den pryder sin plats även om texten blivit lite blekt och fasadflaggan fransig så minner den om tider som flytt och nu väntar nåt nytt!Visby innerstan skyltar 022 Många var dom, fotograferna, som ville att vi skulle fastna på plåten i bästa klänningen eller kostymen. Även här gick det lätt när fotografen sa omelett!

Visby innerstan skyltar 046

Nu är det ju så att butiker kommer och butiker går, några tycks klara sig för evigt, andra lämnar bara små bleka spår. Så plötsligt händer det att Visby får en ny skylt för att vi på nåt sätt skall hitta rätt: Visby innerstan skyltar 010

Nu är jag stor vinylälskare själv och kan det gula huset få ha CAFÉ text på sin fasad så skall jag kanske bli upp till taket glad av denna typografi…

Visby innerstan skyltar 007

…men ursäkta får du verkligen i innerstan göra hur du vill, när inte ens butiken är öppen i huset trots detta bokstavs pill på ”hög nivå”!?

Men Idyllen Visby kanske mår bra av spontana påhitt en del utan andra med full kontroll.

Visby innerstan skyltar 021

Men när någon tar till spray och skriver sitt eller annans namn kladdigt snabbt på Världsarvets mur…

Visby innerstan skyltar 029

…undrar jag om KATELEEN förstår att det förstör och jag blir mer än sur.

Visby innerstan skyltar 028

Men jag fortsätter älskar Gotland & Visby och det fria ordet – men vissa budskap är verkligen så svåra att fatta…

Visby innerstan skyltar 026

Samt att vissa saker tillåts sitta kvar som här där folk säsong efter säsong fått sitta och njuta av sin mat vid putsad del av fasad, betalat notan och krögaren varit mer än nöjd, men i gränden råder ingen fröjd.

Visby innerstan skyltar 024

Ja en del har inte haft öppet på hela säsongen trots allra bästa entrén och ingången till vår vackra stad – och fasadbudskapen får flott stå kvar och ogräset växer sig lika högt som alla tillbommade dar.

Visby innerstan skyltar 034

Men oj vad galet och gnälligt det blev nu då, har Glada Gotland  bytt namn till Galna Gotland – absolut inte kära vänner, jag älskar ön och vår stad och blir glad åt det mesta av vad jag ser – så tummen upp på min vackra väg.Visby innerstan skyltar 037

Samt en ett fång rosor till alla som visar handlingskraft och gör så mycket fint för vår fantastiska ö!

Visby innerstan skyltar 012

 Här kan du läsa om det arbete som görs för att förebygga, förhindra samt hur du själv kan rapportera om klotter till Region Gotland

http://www.gotland.se/nollklotter

2 thoughts on “Visar vägen till Världsarvets vackra budskap!

 1. Menar du att vinylbutikeninte ligger i samma hus, eller att jag skall ta bort och sätt upp texten varje gång jag öppnar och stänger?
  Skivaffären ligger i samma fatighet som texten (den tillbyggda vita fd. mjölkbutiken). Dessutom har jag försäljning i trädgården rakt nedanför texten ibland.
  Att jag skulle ta ner texten på taket varje gång butiken är stängd och sätta upp den igen varje gång jag öppnar är tyvärr omöjligt.

  • TACK för din kommentar Thordbjörn – det var 4 år sedan jag reflekterade över lite över detta sätt i Världsarvstaden att uttrycka sig – jag har absolut inget emot din eller andras reklamskyltar.

   Dessutom är jag ju en vinylvän av stora mått och har stor respekt att din text sitter där den sitter.

   Jag citerar mig själv en gång till från inslaget :

   ”Men oj vad galet och gnälligt det blev nu då, har Glada Gotland bytt namn till Galna Gotland – absolut inte kära vänner, jag älskar ön och vår stad och blir glad åt det mesta av vad jag ser – så tummen upp på min vackra väg.”

   Fortsatt trevlig vinylsommar – håll vinylen framme – fast säkert i skuggan 😉

   Clarence Krusell 18 juli 2018 +27 grader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *