Visby vibrerar värdigt vackert!

Idag håller jag mig hela dagen   lördag den 5 oktober 2013 … på Visby Dagen… jag behöver ju inte heller gå så långt för att få ett tivoli som förrätt. Nu brukar jag bli snurrig i bollen av karuseller men de är sannerligen sköna att bara titta på med sina lockande dekorationer.

Visby dagen 2013 003

Rena dynamiten på Södertorg, härligt, men fy så farligt för dig under 1,20

Mitt måste denna dag är att knalla till bokhandeln, den i början på A-gatan, för att köpa ett eget personligt memoarexemplar av en artist som betytt så mycket för mig och mina syskon där vi växte upp på Signalgatan i södra Visby. Betyder än i dag är väl kanske rätt uttryck från en sann Herr Retro.

Mannen från Västerås gjorde att vi nu ”slapp” översätta våra utrikiska idoler som ju bara sjöng in In English. Vi gissade vilt vad Creedence, Black Sabbat och Bowie med flera försökte förmedla – skrev ner på lappar med blyertspenna, lyssnade om och om igen, suddade, rättade och fick stora A i plugget i engelska! Thank you very much John F, Ozzy O and Mr. David Jones.

Så klev då Pugh fram bakom träden… Ja dä ä han, som på sin så rara dialekt frälste oss med sina härliga berättelser ”Du tände lyset…Rogefeldt”. Så införde han sitt eget språk hos oss med sin Pugish och vi fick åka tåg ofta, trots alla spår så dumt nog plockats bort, tack stinsen i Bro. Allt förstås på högsta volym och speciellt ”Föräldrarlåten” men då knackade morsan hårt på dörren och var nån slags polis. Jag har säkert skrivit om det här förr – nu skall det bli härligt att live själv få säga TACK och sedan läsa Pughs egen syn på saken.

Visby dagen 2013 018

Ja…dä ä han

Men så finns det så mycket mer att njuta av i vår fina stad under dagen… ja ända långt in på natten. Jag har inte planerat allt i minsta detalj – låter mig villigt förföras. Kanske ”bara” av underbara Kalle & Co som visar upp sig fjädrande lätt i sina Ankeorgskläder, eller något annat kulturellt…hela muren vibrerar och vill ha mera!

Visby dagen 2013 007

Fullfjädrad Kalle får köra fritt utan byxor på fullt påklätt tivoli

 

Har jag/du missat nåt i programmet!?  Här finns det i sin (h)ärliga helhet kom låt oss Visbyvibrera ikapp!

http://www.visbydagen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *