– ”Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl”

Vilken lycka nu när jag fått uppdrag att vara med som en av arrangörerna i en tävling med musik- och sportfrågor. -”Nja” säger du kanske som känner mig, någon sportfåne är han väl knappast men kanske en musikälskare när det gäller 60-70-80 talet… – ”Visst är det så” säger jag och nu har jag förmånen att få leta lite extra i skivbackarna efter lämpliga kandidater som det skall gissas och eventuellt frågas lite extra om. Frågorna från skidbackarna och andra glatta idrotter får nån annan staka fram.

Pernilla Viberg

Bra i backen och skivbacken

Förresten så finns det ju en bunt ”riktiga” idrottsmän/kvinnor som ställt sig bakom micken också för att toppa och poppa till sin karriär ytterligare. Får se om jag lyckas få ihop ett heat med dessa sportiga musikfantaster också, ja ibland framförde de till och med sina grenar bättre och mer framgångsrikt i studion än på tävlingsbanan!

Lycklig att få vara med, riktigt toppenlycklig brukar jag vara när jag får vara med som deltager i själva tävlingen och sitta där bekvämt på läktaren med musikvarv efter varv serverede så svängande skönt. Men jag har varit med och knåpat ihop knepiga frågor förr, så okej då. När Sune så snällt frågar är det svårt att säga nej, då får jag bara Smaklösa eller Frank Zappa över mig i en farligt dopad överdos.

Men nu jag lovar att inte ställa till det allt för mycket, jag vill ju att lyssnarna skall njuta och le lite igenkännande där bakom pannvecken och pennorna så det kommer bli en hel del trallvänligt och snabbt nedkluddat svängiga svar.

 Åh vad härligt det är att nu åter få sticka ned handen bland skivkonvoluten där artisterna liksom står och väntar för att få vara med i rampljuset och vibrera ut i membranet några minuter i modern tid. Visst är jag vackert vinylbiten men jag kan även hantera en CD-skiva samt Spotify, var så säker!  Oj vad många gamla ”bortglömda” godingar som jag nu stött på i min första skivbackresearch, knappt så jag kommer ihåg att jag hade ett exemplar kvar själv. Så dessa fantastiska genrer som kom och gick och ibland kom tillbaka igen men andra trillat in i all evig glömska. Eller!?

Louis+Armstrong+-+What+A+Wonderful+World+-+LP+RECORD-495501

Vilken underbar trumpetare

Nu skall vi tillsammans kombinera allsköns artisteri och låta dem göra riktiga höjdhopp i sann Dick Fosbury stil! Det var i Olympiska sommarspelen i Mexico 1968 det som bensaxen kunde bytas ut mot floppen som blev en hit! På skivspelarna i svensktoppen så skuttade gärna Ewa Roos fram med ”Vilken härlig dag” och Louis Armstrong trumpetade triumftoniskt ut för alla på vår jord ”What a wonderful world” samma år.

Till dig ärade läsare säger jag…välkommen till en och/eller två härliga lördagskvällar i en underbar musikalisk sportslig anda och en kul kunskapskamp, arenan vid detta tillfälle heter Etage. Även om du nu inte skulle hamna på pallen och få medalj så får det kloka Olympiska ordstävet från Pierre de Coubertin gälla:

– ”Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl.”

 

depositphotos_7323682-Pierre-de-Coubertin2

Foto: depositphotos

 

FAKTA om den kommande tävlingen

MUSIK/SPORT QUIZ
60-70-80-tal

När: lördag 9 november 
Tid: 16:00 – 20:00
Var: ETAGE RESTAURANG & BAR, Visby
Tävlingsform: 2-4 mannalag
Avgift: 300 kr/lag
Anmälan och betalning på plats

Kvaltävling:  lördag 9 november
Finaltävling: lördag 23 november

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *