Första thrillern från Svanborg har landat!

 

Wow, Johanna Svanborg nu överraskar du… igen… och ger ut en thriller, första delen av fyra nu planerade, hur känns det med premiärboken!?

Det känns underbart att det äntligen är dax

Johanna

Är det här något som du gått och funderat på länge eller kommit till dig nyligen?

Japp, sedan jag var 11 år har jag nog haft i drömmarna att bli författare…den här första boken skrev jag för 6 år sedan. Sen köpte jag en klädaffär och livet rullade på….men nu så är det som sagt dax 🙂

Och var får du fantasin, kreativiteten och drivet ifrån?

Inte en susning. Men jag har alltid varit full av energi och samtidigt haft kontakt med alla mina känslor, vilket har hjälpt till.

Du har ju gått igenom en rätt komplicerad sjukdomsbild – men den har inte hindrat dig i orken?

Det har den absolut gjort. Läkarna opererade bort en stor knölstruma på höger sida i september 2014.  Dessvärre hittade jag förra våren en knöl på min vänstra sida också vilket inte är så kul.

Min ork är dessvärre inte vad den varit, jag har fått lära mig att lyssna på kroppen. Är den trött så är det bara att gilla läget och lägga sig en stund.

Och jag som trodde att jag var en sångsvan och så visade det sig att jag är en knölsvan… Hahaha

Tror du många människor har skaparkraft lite i det dolda men kanske inte orken att genomföra, vad kan du ge dem för tips?

Min drivkraft har alltid varit: Vill Du så går det, men Du måste tro på Dig själv och inte lyssna på alla andra… Gör det som känns bäst för Dig, för i slutänden så är det ju Dina känslor som är viktigast för just Dig. Men man måste vara ödmjuk, vänlig, förbannad glad och framförallt riktigt kramig av sig för att lyckas.. En god trut och ett gott hjärta helt enkelt…

Vad är den största bromsklossen hos många ej genomförda projekt, sitter den i dig själv eller är det lätt att smittas av omgivningens ”det går aldrig” tänk?

Jag smittas aldrig av omgivningens pessimism. Jag har alltid simmat mot strömmen och det kommer jag alltid att göra.

Nu hur som helst skall vi glädjas åt din första bok – någon som verkar ha fått läsa den är Pigge Werkelin, har han blivit din mentor?

Yes, både Pigge och hans fru Monika har läst den.  Nej, Pigge är inte min mentor. Han är mer som en bror eftersom vi är väldigt lika han och jag.

Det poppar upp en idé i huvudet och av någon underlig anledning så ska den bara förverkligas. Han gör verklighet av sina ideér och jag mina. Den enda skillnaden är väl att hans ideér är mycket dyrare än mina… Men vi har ett lika tänk, och människor som vågar och vill, de inspirerar mig.

Det här med att tycka och tänka runt fikabordet och sen lämna sitt tyckande där är inte min stil. Jag tar med mig mitt tyckande och gör något vettigt av det och det vet jag att Pigge också gör.

IMG_0025

Skalets_röda_strimma_OMS (1)

Innehållet verkar ju vara rätt ruskigt samt spännande som naturligtvis en thriller ska vara men också med lust och sex, hur mycket är från ditt riktiga liv?

Ja, den är fruktansvärt ruskig. Men den har allt som jag vill att en bok ska ha. Eftersom jag har så stark kontakt med alla mina känslor så avspeglar det sig såklart i boken. Oavsett vilken känsla det är…

Du efterlyste ju i början på året en höggravid modell och nu ligger hon där på ditt bokomslag – har det blivit nån lycklig leverans i verkligheten från den blivande modern?

Den gravida kvinnan som så gulligt ställde upp med sin nakna kropp kan jag inte säga något om. Eftersom hon ligger naken stannar hennes identitet mellan mig, henne och fotografen. Och Gotland är dessvärre för litet för att tala om ifall hon har nedkommit eller inte…

Så nu kommer det gå att hitta både klädesplagg och böcker i din butik på Donnersgatan i Klinteham!?

Hahaha ja visst är det så. Det kommer alltid att finnas några färdigsignerade böcker ifall jag inte är på plats. Men om jag är på plats så får man givetvis sin bok signerad live så att säga.

Du ger också ut boken på eget förlag – gillar du att ha kontroll?

Ja, jag är nog ledartypen som gillar att ha koll. Jag sände in boken till alla förlag i augusti, och skulle få svar inom tre månader.

När det gått över fyra månader blev jag lite sur för att de inte hört av sig. Men då visade det sig att Piratförlaget hade haft den på manusmöte. En vecka senare fick jag ett vadderat kuvert från Norstedts. De hade betalat en portopåse och faktiskt sänt boken tillbaka till mig med en fin motivering. Efter över 5 månader så fick jag svar från Bonniers. De hade övervägt, övervägt och övervägt att ge ut den.

Men ingen av dessa tre förlag valde att ge ut den. TRIST, MEN NU VET JAG ATT BOKEN HÅLLER HELA VÄGEN….. Tjo Hoo!!

Skalets röda strimma heter nu din första bok – de övriga tre då, har du redan dem i huvudet eller på papper och vet vad som kommer att hända?

Bok två är färdig i mitt huvud, men finns inte på något papper ännu. Titeln har jag också klar, men den delger jag inte än

Sist men inte minst – stort grattis och hur kommer du nu fira detta?

Jag kommer att fira detta med ett öppet boksläpp för allmänheten. Söndagen den 6/3 kl 13.00 – 16.00 på Rondo i Klintehamn. Jag kommer att bjuda på dryck och en massa godis.

Sen är det så att min logga på baksidan kommer att finnas på böckernas ryggar. Så på ryggen på bok 1 kommer det vara SV. På 2an AN osv När man har alla fyra böcker i bokhyllan så har man alltså hela svanen med mitt efternamn…

GLÖM INTE ATT ANVÄND ERA ARMAR… KRAMAS MYCKET OCH OFTA.

Johanna Svanborg

Kram och tack Johanna för boksläppet och att du delar med dig – hur ruskigt innehållet än är så är DU i alla fall Svantastisk!

 

Johanna PS: Extra finess om logon:  Den där svanen målade jag upp för 6 år sedan och då såg den annorlunda ut. Nu har Tobbe Stuhre fått till den riktigt rysligt bra 😉

One thought on “Första thrillern från Svanborg har landat!

  1. Hej!
    Jag köpte boken ”Skalets röda strimma” på bokmässan Almedalsbiblioteket. Har sträckläst boken och jag gillar den verkligen, ser fram emot fortsättningen. Jag gillar att läsa Jo Nesbö och jag måste säga att jag tycker Johanna har lite Nesbö i sig. I Love IT.
    /
    Leif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *