”För mycket kan vara underbart”

Hallå på dig där Susanne Markstedt Nyberg…

…var har du fått dina rosa böjelser ifrån, för du är verkligen damen i rosa, hur började det hela?

 ”Hej och hallå på dig själv Clarence! Det där med rosa upptäckte jag lite senare i livet. En kollega var lite rosa av sig och jag testade, och helt plötsligt fick livet lite rosigare skimmer. Vardagen blev lite mer glamourös kan man säga. Men jag tror det fanns inom mig redan från början, böjelsen behövde bara komma ut ur garderoben lixom. Fast dam vet jag inte om jag känner mig som…”

 Du kör till och med omkring på en rosa moped, vilket märke är det och i din bil, vad är det för färg på den förresten har du förstås rosa rattmuff, på vintern i alla fall!?

– ”Åh, min rosa springare, den är underbar! Det är en Baotian Retro. Fick honom i present av en massa underbara vänner i 50-årspresent. Han kördes in mitt bland linnedukar, kristallkronor och partajande. Blir glad bara jag tänker på honom. Bilen är ju lite mindre glamourös, en Skoda Yeti. Lite störande med en bil som inte är rosa, men en av mina vänners mamma muntrade upp mig och sa att den inte alls var brun utan i färgen ”Naturlig mink”. Då kändes det genast bättre. Självklart har jag en rosa rattmuff (julklapp från sonen). ”Rimfrost – rattmuff på, tjällossning – rattmuff av” (fast i år var den kvar ända till sommaren om jag skall vara ärlig).”

Medeltidsveckan 30 år 007

”Man ska ha husvagn” och i din finns ju diverse bekväma attiraljer som matchar…berätta gärna mer om ditt campingliv!

– ”Kipen, min fina husvagn från -77. Den är inte ett enda dugg rosa men fin ändå. Lite mer som ett hav av beiget och brunt, möjligtvis lite orange ton i plastmattegolvet. Den är så liten att jag fått frågan om jag står och sover i den. (Det gör jag inte!) Campinglivet i sommar har bestått av övning i påhakning, el, batteri, gasol för att inte prata om backning. Man lär så länge man lever. Han har fått lufta sig två nätter i år, på Fårö och i Burgsvik. Det tyckte han om! Han tyckte också om att få inhysa mig och vid varje tillfälle en snygg väninna. På Burgsviks camping blåste det halv storm och duggregnade. Marken lutade. Som tur är har jag en stark väninna som efter ett tag kom på hur man vevade ner stödbenen. Hon är väldigt ihärdig och väldigt stark. Jag lyckades stoppa henne när hon lyft upp hela husvagnen och hjulen var tio centimeter upp i luften. Men vi grejade det och allt annat, även om det tog lite tid. Väl färdiga kommer grannen i stora husbilen närmast med varsitt glas vin med fina hallon i och tackade för underhållningen! Hmpf…”

Stödben

Räkna gärna upp allt hos dig som går i rosa… eller lugn och fin… åtminstone dina härligaste prylar i samlingen där hemma i huset!

– ”Allt??? Det tar för lång tid! Fast det är nog jag mer än hemmet som går i rosa. Men jag måste ju nämna min roséhylla, där man lämpligtvis intar lite rosévin. Kallt, torrt o ljust, laxrosa ska det vara. Gärna favvosorten Minuty Där finns också min rosa solstol och rosa flamingo. Inne i hemmet finns givetvis rosa ishink (till och med två så man inte riskerar att vinet blir för varmt). Nyligen sa en rosa noshörning att han ville flytta hem till mig – det fick han! Sedan finns det väl en och annan rosa trasa i garderoben och några rosa skor förstås.”

Rosehyllan

Finns det någon annan färg som kan ”tävla” om att glänsa så hos dig?

– ”Finns väl nåt silverfodral att dra på sig vid lämpligt tillfälle som känns lite glänsande kanske, men andra färger går också bra. Gärna lite lätt överdrivet i mönster och färg, lagom är lite tråkigt tycker jag. Men rosa är alltid rätt!”

Har du några ytterligare ”samlarmanier”, någon hobby eller så?

 – ”Jag samlar på roliga stunder!”

 Vad övrigt i livet gör dig riktigt glad?

 – ”Riktigt goda vänner, umgänge, god mat, franska getostar, massage, champagne, rött vin, dansa, bra musik, hjula på stranden, ligga i badkaret och en massa annat…”

Och finns det något som gör dig rosande rasande arg?

– ”Oärlighet!”

Vilka musikaliska och andra artister gillar du bäst?

– ”Oj, vad svårt, jag gillar ju så många! Musik som får mig att vilja dansa är alltid bra. Robbie Williams tackar jag inte nej till, inte heller till Bo Kaspers. När det gäller andra artister tycker jag Kim Cattrall (Samantha i ”Sex and the City) är härligt för mycket. Tror du hon har kurser?”

kim

Hur gillar du bäst att njuta av dessa nöjen, live eller hemma vid teven och/eller musikanläggningen!?

– ”Jag är urdålig på att se på TV. Musik passar till alla tillfällen. Det är bara att välja rätt musik till rätt tillfälle. Allt är ju bättre live, men om man ligger i badet behöver ju inte bandet spela i badrummet precis, lite privat vill man ju vara!”

Vad jobbar du med när du nu inte har semester och är ledig… och förekommer det rosa inslag i arbetsuppgifterna också!?

”Jag arbetar som chef inom äldreomsorgen, det är bra. Det har betydelse. Att se att de gamla på mitt jobb har det bra och är glada ger rosa skimmer inombords.( Får bara inte glömma att fixa en bar på jobbet innan jag går i pension).”

Vad är det bästa med Gotland?

-”Att det är hemma! Öppna sinnet hos de flesta som bor här. Folk flyttar härifrån och flyttar hit. Det känns som om man kan vara som man är, fast det är litet. Enkelheten i att umgås. Sen är det ju så vackert också!”

 Vilken är din favoritplats på ön?

– ”Måste man välja? Älskar att gå omkring i Visby, hänga på Fårö och bada på Ardrestranden, bland annat.”

Medeltidsveckan 30 år 020

Om du fick bestämma något för öns bästa, vad skulle det vara för något?

– ”Det ska vara lätt, billigt och snabbt att ta sig hit! Mindre byråkrati och bättre företagsklimat.”

 Har du någon egen eller lånad slogan för att locka hit fler besökare eller för fler att bli bofasta?

 – ”Gotland 365! Alla dagar på Gotland är bra dagar.”

 Om du själv fick ställa en fråga om vad som helst, till vem skulle du göra det, lokal eller global person och hur lyder frågan!?

-” Jag känner inte för att fråga, jag vill påstå att ”För mycket kan vara underbart” och det vill jag säga till alla!”

Medeltidsveckan 30 år 011

One thought on “”För mycket kan vara underbart”

  1. Hej
    Jag känner denna rosaskimrande kvinna och har känt henne sedan hon var i 25-årsåldern. Hon har alltid varit likadan, kanske inte lika rosa, men GLAMORÖS! Hon har fört in lite flärd i min annars mer ”bonniga” värld.
    Susanne ger mer flärd åt folket!
    Kramar, lantlollan Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *