Patricks penslar pratar

Hallå där…

 …Patrick Jonsson, förresten är det någon som vet att du heter så när du ständigt kallar dig och är mer känd som ”Palten” eller har du kanske än fler smeknamn som du håller hemligt!?

Jag har haft några andra smeknamn som ”Puttrik” ”Padde” , ”Gröna Mamban” för att jag skröt om mina ormar jag haft i Liberia! Abbedullo never knu…! I Vibble när jag var 12-13 år (för att jag bott i Afrika och inte , ja du förstår säkert :).

Du skall snart, start den 27 april, ställa ut målningar på Ridelius Galleri i Visby, vad får besökarna se då? Någon nyproduktion eller gammal skåpmat så som ägg!?

Nyproduktion och ett par (nya) ägg !!

Palten ägg

Var och hur hittar du din inspiration och vilket är ditt eget favoritverk så här långt?

Min inspiration hittar jag lite överallt, resor, människor, drömmar med mera! Mitt favoritverk brukar vara tavlan jag håller på med, sen finns det favoriter från förr och tavlor som gjorts när jag haft sorg, funkar lite som musik från förr, jag kan bli nostalgisk.

Vilket är roligast, att vara konstnär på duk eller på en människokropp?

Det finns inget som är i närheten av att måla i olja när jag är inspirerad! Tattoo är som roligast när jag skapar motivet själv och att kunden är skön att hänga med de timmarna det tar.

Palten palett

När upptäckte du att du hade talang, kom det tidigt eller i mer mogen ålder?

Jag vet inte riktigt när min så kallade talang upptäcktes?! Var klar med att jag skulle bli konstnär vid 5-7 års åldern. Jag ställde ut för första gången när jag var 15 år, minns att jag grät när jag läste tidningen dan efter: AMATÖRER STÄLLER UT PÅ GRÅBOBILBLIOTEKET !!! Jag är ingen jävla amatör!!! Jag har blivit ödmjukare med åren 🙂

Berätta gärna om ditt försök att även bli skivdesigner – hur blev det med det och vilka artister och plattor har du medverkat på som omslagskonstnär och kanske till och med som artist!?

Jag har aldrig försökt bli skivdesigner. Råkade få göra några för att jag målade. Jag var 16 tror jag, när jag gjorde ”Hammar Hjärta” till Pugh. Anders Osbornes debutplatta gjorde jag omslaget till! Sen gjorde jag alla Eddie Meduzas omslag ( dom som inte fick spelas i radio!) sen kom cdn då blev de ju så små, då var det inget kul längre! Gjorde en cover på The Beatles ”Revolver” på någons arm 🙂 Som artist/sångare vet jag inte om jag varit med hmm? Har spelat in nån demo, och jobbat lite med Janne Bertholdssom samt lite liveinspelningar, Van Palten och Revyn förstås!

Revolver

På tal om musik, när är Van Palten på scen igen – och har du någonsin träffat Van Halen på riktigt?

Van Palten v/s Gotlandsmusiken + kör och beatbox! Vi ger en konsert den 27:de april på Wisby Strand, samma dag som min vernissage.  Sen blir det Dåbbra Xl den 11:e maj på samma ställe! Har inte träffat Van Halen. Vill nog inte det heller! Tänk om dom är jävligt osköna privat??? Då blir det ju att slänga skivsamlingen o lägga ner vårat tribut band haha.

Van Palten

Sist men inte minst när du vill ”koppla av” från ditt eget artisteri vad gör du helst då, har du kanske nån härlig hobby eller samlarmani eller tar du det bara lugnt?

Hobby!? Golf, fiske, ta en mellis, virre och snacka ”skit” med vänner och andra! Det är nog min avkoppling  samlar inte på nåt… Hmm svårsålda tavlor samt språk kanske 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *