Grönt är skönt men jag då!?

Hallå där…

...Gröna Dumpern vid Kajsarn utanför Söderport i Visby, ser att du har fått besök av gul stor traktor med fullt fräs där fram som ska borsta bort allt damm, skönt va!?

Jo tack, det är ju annars rätt så ensamt här hos mig, en och annan personbil så här års och lite Lapp-Lisor som kollar läget förstås. Men jag står här året om och har vare sig blivit klappad eller lappad, än i alla fall.

 Men du, vad är din funktion och hur har du lyckats få en sån fin plats med så härlig utsikt mot Vattentornet i ena riktningen och Ringmuren i andra.  Står du liksom inte i vägen för det så kallade kulturarvet?

Tack för frågan men det har jag ju inte tänkt på att jag nog inte matchar upp den gråa stenmuren med min klart lite skrikigt gröna färg. Min funktion har jag heller aldrig funderat över, vete tusan vad jag gör. Gillar bara att så att säga stå still och försöka vara så diskret som möjligt, sannerligen svårt skall du veta.

Grön dumper med mera 020

Men var är din ägare och varför låter de dig stå här så utsatt och ensam, var är alla polarna?

Jo du om jag visste det, måste ju vara bättre om jag får stå i en maskinpark där jag har ett gäng likasinnade att surra med. Så det känns skönt nu med besöket av vårstädarna, men de är ju strax klara. Va fint och grusfritt de gör förresten, jag får riktiga vårkänslor och blir ännu grönare nu!!

Grön dumper med mera 019

Till sist, har du någon önskan eller hälsning till Glada Gotlands läsare!?

Ja, snälla, var inte förbaskad på mig, det är inte jag som satt mig själv i denna situation och jag vill verkligen inte skymma eller skämma ut den vackra Ringmuren, vare sig för de bofasta eller turisterna som är på väg hit till ön. Men jag har ju inga hjul och kan inte själv rulla härifrån. Så här kommer en efterlysning – var är min mamma och pappa  (snyft) !?  Snälla hjälpa mig härifrån, snarast tack, längtar efter kompisar och en mysigare plats … grönt är skönt men jag känner mig väldigt malplacerad här!

Grön dumper med mera 018

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *