Susanne sätter skön snurr

Good Morning Susanne Norrby…

…väckte jag dig nu, du är väl lite av en nattmänniska eftersom du jobbar på Munkkällaren? Hur länge brukar du sova efter ett pass?

— ”Ja det är nog inte lätt att ingå i min familj, krogmänniska som jag varit i 30 år minst är jag inbiten kvällsmänniska och kommer sällan i säng före 3-4 tiden vare sig jag jobbar eller är ledig. Jag försöker nog stiga upp vid 11 tiden… lyckas oftast..”

Dina arbetsuppgifter på Munken är i baren/restaurangen samt i Vinylbaren där du spelar plattor och serverar drycker samtidigt, när började du med det?

— ”Jag tror det är ca 8 år sedan som det krisade i vinylbaren och det fanns ingen som både kunde blanda drinkar och spela skivor. Anné, restaurangchefen, tyckte att det var ett ypperligt tillfälle för mej att utvecklas Jag fick fortbildning av dåvarande Dj under en kväll, sedan var det bara att tuta och köra. Jag är skyldig Anné ett stort fång rödaste röda rosor för den insparken, spela skivor och att försöka ”hålla dansgolv ” är nog det roligaste och mest utmanande jag gjort… Mina 8 år som gymnasielärare var otroligt lärorika men störst utmaning är ändå att försöka hitta de låtar som passar till just den publiken som dansar på golvet just nu.”

Susanne Norrby skivspelare

Nämn några plattor/låtar som du vet sätter fart på hela dansgolvet!

— ”Hmm… Gamle Brucan funkar ju oftast.. och Summer of 69 – Bryan Adams. Im Gonna Be – Proclaimers kan fylla dansgolvet, eller kanske Jump Around – House Of Pain.. Mest önskade artister är Michael Jackson och ACDC”

Du tar emot önskemål från gästerna också, hur lyckas du tillfredsställa detta – hur många LP och singlar finns det i Vinylbarssortimentet!?

–”Ja.. Jo.. i mån av tid kan man få höra sin låt.. Jag brukar ha papper och penna framme så folk kan få skiva upp sin låt på önskelistan… brukar vara säkraste sättet att få sin låt… det ger mej tid att leta och göra allt möjligt annat också Vi har väl en cirka 3-4000 stycken skivor och nej… jag har inte koll på var alla står men nästan alla!”

Du fuskar väl inte och slänger på nån CD eller Spotify eller så!?

— ”Ehhh… skulle jag?? Aldrig!! Ärligt talat så har jag min mobil inkopplad hela tiden och om någon önskar nåt som låter spännande kollar jag upp det och kanske köper in… alla stora artister kommer ju ut på vinyl idag och även vinylbaren måste ju hänga med lite… ibland!”

Susanne Norrby i vinylbaren

Nu när vi ändå är inne på skivor och musik så vilka artister/grupper samt låtar har du som egna favoriter och lyssnar även på privat?

–” Bra fråga.. Jag har ju vart med i svängen ganska länge… Det mesta av det jag spelar, spelades även på krogarna som jag jobbade på ’80 och ’90 – man var ju med när låtarna kom ut första gången. Själv var jag ”syntare” på ’80talet… gick över till techno när det kom och hängde på Docklands electrogolv.. Idag har jag fastnat för dubsteb och Skrillex går varm i mina hörlurar!”

Förutom musik på skiva så förekommer det ju många live-framträdande på din krog – vilka har imponerat mest på dig där?

— ”Jag minns förrförra sommaren när elen gick mitt i högsäsong en lördagkväll och var borta över en timme minst… snacka om storförlust den kvällen.. men för dom som var kvar, ca 150 stackare, klev musiker i personalen upp och gav en helt fantastisk akustisk konsert! Alla stod på gården under paraplyn och med levande ljus i händerna för att lysa för bandet och skrålade -You’re my wonderwaaaaaall… Känsla!

Jag gillar Gotland Groove också.. dom bjuder på sig själva 100%

Rockklubben bjöd in många bra band när dom körde på Munken, Sparzanza lämnade inget öga torrt och själv blev jag djupt imponerad när Inception To Embrace growlade en cover på Lady Gagas Bad Romance… hahaha helt enkelt grym!”

Susanne Norrby med hörlurar

Spelar du eller sjunger något själv – du kommer ju från en musikalisk/konstnärlig familj…eller!?

— ”Nej och var glad för att du slipper höra mej sjunga I min familj är dom flesta folkraceförare idag och glada anhängare av bilar i största allmänhet och jag växte upp med maskinparken full av amerikanare.”

Du gillar ju att ställa upp i Pop Giss så här kommer några morgonpigga titlar på låtar – var snäll och snabbt svara vem som framför dem (i original)!?

  • Good Morning Starshine  – ”Lynn Kellogg” (här tänkte sig nog Glada Gotland Oliver som svar)
  • Morning Has Broken – ”Cat Stevens”
  • Good Day Sunshine – ”Beatles”
  • New Morning – ”Bob Dylan”

Oj, nu får vi lämna musiken och nyfiket undrar jag vad du har för övriga intressen, engagemang samt eventuell hobby och/eller samlar du på något kanske?

— ”Hahaha… mina barn skulle nog säga att jag är samlare… som aldrig kan slänga något!! Annars är foto min stora hobby och totala engagemang bredvid vinylskivor. Mitt senaste objektiv är ett 90mm makro och det är bara sååååå kul Lägger upp bilder på www.flickr.com/photos/susannenorrby/

Susanne Norrby fotograferar

Finns det något som gör dig riktigt arg och förbannad?

— Vet inte var jag skall börja hehe… Det som rört upp mest känslor i mitt liv är nog är orättvisor… Jag blir heligt förbannad över olika lönesättningar för samma jobb och att kvinnor ännu i dagens 2013 i allmänhet har mindre lön än män. Jag blir ledsen och arg av folk som använder nävarna istället för ord, eller när barn far illa och.. nej jag orkar inte ens säga ordet för såna där män = kräkkänslor!!!”

Vad får dig att bli riktigt sprudlande glad?

— ”Sprudlande glad blir jag av ett fullt dansgolv och när jag lyckas få alla att sjunga med… Wow vicken kick! Eller att få dansa några timmar på ett bättre dansgolv är det nästbästa som kan hända! Min dotters A i matematik gjorde mej rörd till tårar! (Själv hade jag icke godkänt i hennes ålder)”

När du helt vill koppla av och riktigt njuta – vad gör du helst då?

–” Semester och utlandsresor… visst har det sin charm… Jag har ett ganska stort behov av ensamtid och tystnad mellan varven, då lägger jag en madrass i bilen och drar iväg till nåt ställa dit inga turister hittar, sover på stranden och bara myser = Härligt!”

Vilken plats på ön känner du att det är ditt smultronställe?

— ”Tjelder i Gothem är min barndomsstrand och dit återkommer jag ofta. Mina smultron och kantarellställen håller jag för mig själv”

Susanne Norrby tjälder

Vad är det bästa med att bo på Gotland?

— ”Att man alltid bara är ett stenkast iväg från så många och otroligt vackra naturtyper: urskogar, vita stränder, stenkustar och hällmarker… samtidigt som man kan gå runt i ett Visby som känns som en världsmetropol i miniatyr – Vi har allt här!”

Susanne Norrby tittar in i litet fönster

 

 

Glada Gotlands länkservice: Här hittar du Susanne på jobbet med skivor http://www.munkkallaren.se/

PSST: Passa på och sätt Susanne på plattprov, skriv ditt namn och önska en låt här i fältet nedan och se om hon har hittat din favoritdanslåt och kan få den på snurr när du besöker Vinylbaren nästa gång!

 

Samt missa nu inte att kolla in Susannes fint fångade egna foton här:  www.flickr.com/photos/susannenorrby/

Här kan du se Fröken Norrby in action – konstnärlig fotograf här är Elisabeth Strindberg

Susanne Norrby foto Elisabeth Strindberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *