Timas & Lemmy = Sant

Hallå där Timas Eliasson…hör du mig!!??

Du har många hårdrocksjärn i elden och förestår numera Hammersmith Odeon (H O ) i Visby, hur fick du den möjligheten?

Mja, jag förestår inte Hammersmith mer än att jag jobbar där. Killen som driver det heter Jens Stoor och har ett brinnande intresse för musik. Jens ville att jag med mitt kontaktnät skulle bli en del av Hammarn och jag kunde helt enkelt inte tacka nej.

Berätta lite om H O, är inte namnet stulet eller lånat från annan känd klubb i en något större stad?

Hammersmith är först och främst tänkt som ett ställe för livemusik, främst då gotländska band och artister i ett led att skapa möjligheter att spela inför riktig publik. Sen någon gång i månaden vill vi kunna erbjuda större nationella och t.o.m. internationella liveakter till den gotländska publiken.

Jo Hammersmith Odeon eller numera Apollo Hammersmith är en stor nöjesarena i London som är klassisk mark för i princip alla stora band. Vi får dock behålla vårt namn på krogen då de har bytt till Apollo och vi kör med Odeon.

Ni har många kända band i en liten lokal på liten scen, får musikerna och publiken verkligen plats!?

Jo utrymmet kan ibland bli lite väl trångt men hittills har det fungerat bra. Vid något tillfälle hade vi 9 man på scen och då ska du veta att scenen är max 2*4m så allting går!

Aktuellt band på scen nu på lördag den 27 april är Fatal Smile som kallar sig 21st Century Freaks…låter som det kan bli en ”skräckupplevelse”. Berätta om bandet och skräckshowen!

Fatal Smile är ett gäng som turnerat i princip över hela världen med artister såsom WASP, Lordi och många många fler. De kör klassisk riffbaserad hårdrock och vanligtvis är det en väldigt spektakulär show de bjuder på med mycket rök, pyro och eldkastare fast det blir av förklarliga skäl lite svårt på lördag!

Skräcktemat växte väl fram under inspelningen av senaste albumet och framförallt vid första videoinspelningen från senaste plattan. Jens som driver HO medverkar i videon för övrigt och även jag jobbade arslet av mig när vi spelade in den.

Timas fatal smile affisch

 

Vad händer mer på H O i vår och sommar?

Vi ska försöka fortsätta med liveband så mycket vi kan. Vi har också några nationella och internationella akter bokade så om man bara håller ögonen öppna kan man kanske hitta sin favorit hos oss i sommar. Enklast att ha koll på oss är att Gilla” vår Facebook-sida: http://www.facebook.com/hammersmithvisby där presenterar vi allt och lite till.

När började du själv lyssna på lite ”hårdare” toner och vilka är din absoluta favorit grupper?

Första gången jag hörde Jimi Hendrix var jag inte ens född haha morsan och farsan kollade Woodstockfilmen i början av 1971 och så fort Jimi började lira så hoppade morsan nästan ur sätet eftersom jag diggade och sparkade så hårt i mammas mage.

Är uppväxt med musik som Jimi, Beatles, Stones, Yardbirds, The Kinks, The Allman Brothers Band osv. Mina absoluta favoriter måste nog vara Led Zeppelin men sen har jag självklart ett favoritband/genre för varje enskild sinnesstämning och det är väl det som är det finurliga med musik eller hur?

Berätta om den härligaste livekonserten du upplevt! (förutom dem på H O förstås)

Oj en av de starkaste grejerna måste ha varit Deep Purple’s återföreningsturné 1985 när farsan överraskade mig och tog mig med på den konserten. Vi hade förvisso sett Santana några år tidigare men Deep Purple slog det med hästlängder.

Sen är det svårt att peka ut något sådär särskilt men några som varit riktigt bra är Aerosmith 1989, Black Sabbath i originaluppsättning 1998 eller var det 1999 i Globen, Guns n Roses första gig i Sverige och Globen någonsin. Sen har jag sett så mycket och så många bra band genom åren att jag bara känner mig väldigt lyckligt lottad att få sett så mycket.

Vem är den skönaste artisten du någonsin mött?

Timas och Lemmy

Lemmy! Utan att ens tänka efter! Vi har setts några gånger och jag har haft förmånen att få festa med honom eller hur man ska kalla det. Jag var till och med medbjuden till hans hotell på partaj och jag fick en genomlyssning av nya Motorheadplattan som han hade i datorn uppe i sin svit och det tog nästan ett år efter det innan den släpptes. För övrigt lyckades vi tömma hela hotellet på Jack Daniels den natten…

Rob Zombie, hyperintelligent snubbe. Zakk Wylde är en annan skön lirare som jag gjorde en intervju med. Iron Maiden är riktigt trevliga och glada. Rammstein är lite hm vad ska man säga… Tyska!? Joan Jett är urtrevlig. Deep Purple är riktiga gentlemän, artiga och belevade.

Har du någon annan musikstil som du gärna lyssnar på men kanske lite i smyg!? Och spelar du kanske själv något instrument?

Jo jag gillar det mesta inom musik, klassiskt, bluegrass, blues m.m. Om jag lirar själv? Jo jag har väl lirat bas i 35 år nu gissar jag. Så jag har hunnit med några gig jag också. Bandet jag lirar med nu består av medlemmar från Alice Cooper, Candlemass, Yngwie Malmsteen, Krux, Slash n Snakepit, Casablanca, Stereo Generator, Levan etc.

Timas i band

Vad pysslar du mer med när det gäller andra jobb?

På sommrarna jobbar jag på Pensionat Holmhällar och vintern spenderas på Hammersmith. Däremellan gör jag ljudteknikerjobb, lite fotojobb, snickrar ibland, jag är väl en mångsysslare som trivs med variation. Jag har även skrivit och plåtat en del för olika musiktidningar.

Vilka musiktidningar är det?

Crank It Up är ett webmagazine jag jobbade för ett tag och den andra är Machine Rock Magazine som är en tryckt tidning med distrubition via Pressbyråer runt om i Sverige.

Timas scenfoto

Vad har du för fritidssysselsättning och/eller hobby samt eventuellt dold talang?

Fotografering är jag mycket intresserad av och läsa böcker, faktaböcker om t.ex. mordet på Olof Palme eller Bordellhärvan, stora skandaler som skakat Sverige intresserar mig just nu väldigt mycket som Ubåtskränkningarna som det nu för övrigt är bevisat utfördes av NATO-ubåtar. Kollar mycket på dokumentärer också. Hm en dold talang… Kan väl nämna att jag faktiskt har ett SM-silver i Boule!

När du helt vill koppla av vad gör du helst då?

Går ut och käkar, ser en bra film, läser böcker eller bara sover!

Timas svartvit

Vilken är din favoritplats på ön och vad tycker du är det allra bästa med Gotland?

Sudret och Visby är nog mina favoritplatser på ön och det bästa med ön är ljuset, det är magiskt helt enkelt. Solnedgångarna från mitt vardagsrum uppe på klinten i Visby innerstad är nästan värda att dö för!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Timas Eliasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *