Vad händer den 1:a juli i Kappelshamn Christofer!?

Hallå där Christofer Strömberg vad händer snart i Kappelshamn…

christofer händer

…hur ligger du och din partner Magnus Friberg till inför premiären av vad då!?

Vi ligger i fas inför öppnandet av Gotlandsvåfflan –  det är klart mycket att stå i på upploppet, men det värsta är över, nu ligger det roliga och spännande framför oss.

Berätta om hur du hamnade här i den gamla gården och dina övrig förälskelse till Gotland!?

Vi är två rätt idérika killar, och vi har tidigare år diskuterat att renovera upp och göra någon typ av servering av den gamla tvättstugan som ligger så lägligt precis vid vägen, i år slog vi slag i saken, och vem älskar inte våfflor?

Gotlandsvåfflan vy

Foto: Gården*  innan Gotlandsvåfflan 2014

 * ”Gården är en Magnus Farmor och Farfars gård, Fribergs Herrgård, från början men som gått vidare i hans familj och nu till största del förvaltas av Magnus och hans Far.”

Gotland är en sån där plats som man blir förälskad vid första ögonkastet, den gästvänliga kulturen, lugnet och självklart den underbara naturen. Sommaren bjuder sen på bästa vädret i hela landet och vill man så finns det ju massor att se och göra runt om hela ön.

Du kommer ju ursprungligen från Nyköping och var det där ditt matlagningsintresse vaknade?

Ursprungligen kommer jag faktiskt från Norrköping, men sedan tonåren har jag bott i Nyköping, jag skulle nog inte säga att mitt matlagningsintresse är förankrat på någon plats, utan mer något som funnits i mig naturligt, jag älskar att var kreativ och jag älskar mat, voila! 😉

Vad gör du i övrigt när du nu inte ger järnet i köket?

Fyndigt, får jag sno den meningen? haha

När jag inte står vid spisen eller våffeljärnet spenderar jag så mycket tid jag kan med min 4-åriga son, arbetar med marknadsföring och försäljning utöver det försöker jag träna, framförallt löpning och umgås gärna med vänner, film äter jag nästa lika mycket som mat.

Vad kommer nu besökarna bjudas på där på Gotlandsvåfflan – hur ser er meny ut?

Jag vill ta våfflorna till en ny nivå, inte bara en massa halvfabrikat såsom färdiga såser och en massa godis, jag vill mixa känslan och upplevelsen av att komma till en restaurang där maten är i störta mån möjligt hemlagat på riktigt bra råvaror och tillagad med passion.

Nyligen så fyllde Creperiet i Visby 10 år – kan du berätta om den stora skillnaden mellan crêpes och en våffla och för övrigt en ”vanlig” pannkaka!?

Jag skulle säga att crêpes är en fransk pannkaka fylld med något gött.

Våfflor finns i flera former beroende på vilket land du kommer till, i år äter man en amerikansk, lite grövre våffla hos oss som skiljer sig från den tunnare svenska frasvåfflan…även om vår smet är amerikansk skulle jag nog ändå kalla våra färdiga våfflor för en riktig Gotlandsvåffla.

Klassisk svensk tunnpannkaka är ljuvligt, serveras enligt mig med en klick jordgubbssylt som du rör ut i lite grädde, rullar ihop och äter i en tugga 😉

Vad har du/ni då extra i din/er smet & koncept som kommer locka kunderna till Kappelshamn, för det finns ju fler runt om på ön som ”smetar till det” för de sugna!?

Som jag nämnde tidigare så vill jag med min meny lyfta våfflorna några nivåer, så kortfattat skulle jag säga att med en genomtänkt meny, skapad med de bästa råvarorna från Gotland och Sörmland servera en smakupplevelse utöver det vanliga, eller som jag brukar säga Östersjöns godaste våfflor.

Gotlandsvåfflan jordgubbar

Att du sedan kan avnjuta dom med vackra Kappelshamnsviken framför dig i gemytlig gotländsk gårdsmiljö gör ju inte hela saken sämre.

Vilka öppettider kommer det bli och är detta en säsongsgrej eller finns chanser för en höst/vinter våffla också?

Vi kommer ha öppet alla dagar i Juli-Augusti mellan 10-20. Nu provar vi i sommar, men så länge någon vill ha en våffla så håller vi öppet, vem vet kanske blir det ett Våffeljulbord?

I övrigt vad gör dig riktigt glad i livet?

Min underbara son!

christofer och son ringmuren

Musik brukar pigga upp, vad lyssnar du på då?

Min ständiga följeslagare är bandet U2, annars är jag som med maten, en allätare

Vilken tycker du är världens bästa låt?

”With or without you” med ovanstående

https://www.youtube.com/watch?v=XmSdTa9kaiQ

När var du senast på en livekonsert i så fall var och vem såg du då?

Tror det var Metallica på Nya gamla Ullevi 2004, behöver nog inget klippkort hos biljettförsäljare haha

Hur mycket känner du till av gotländska artister och vem vill du gärna höra då?

Inte jättebevandrad, men Ainbusk Singers och Josefin Nilsson känner jag ju till och vill gärna hedra.

josefin minne

Foto: Glada Gotland

Tror i övrigt du kommer hinna med att delta i det breda kultur – och nöjesutbudet på ön – vad blir det i så fall då för något?

Några kvällar får man dricka en extra kopp kaffe och ge sig ut och fylla på batterierna såklart, Gotland har ju som du säger så mycket att erbjuda! Fårö är ett måste för mig i sommar!

Förutom Kappelshamn, har du någon riktig favoritplats här på ön som du gärna åker till när du blir ledig?

Det har varit mycket jobb, men jag fullkomligt älskar Visby, det är magiskt att vandra i dom trånga gränderna en varm gotländsk sommardag 🙂

Visbyrosor

Foto: Glada Gotland

Har du någon person på vår jord som du ser upp till och beundrar?

Min kära far!

Vilket är ditt motto i livet?

Våfflor är livet! 😉

Sist men inte minst – om du fritt får vika ut dig och locka kunder till Gotlandsvåfflan, hur låter det?

Välkomna ut till oss i sommar, smaka Östersjöns godaste våfflor i vår mysiga genuina gotländska gårdsmiljö med havet som vy!

Vi kommer ge dig sommarens GODASTE semesterminne 🙂

Premiären sker fredag den 1:a juli då kan du själv testa och smaka hos Magnus och Christofer på plats!

Gotlandsvåfflan logo

http://www.gotlandsvafflan.se/

https://www.facebook.com/gotlandsvafflan/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *