Följ Josefines ”nya graviditet” och var med på förlossningen 2017!

 

Hallå där Josefine Eriksson…

…som håller på att planera en ny barn- och familjemässa Liten & Stor som skall gå av stapeln i början av nästa år – hur kom du på den idén!?

Hej hej! Idén föddes när jag blev gravid med min son Noah, att samla livet som gravid och familj under ett tak.

Josefin E Noah

Som gravid har man ju många gånger flera tankar på vad som händer med kroppen, vilken barnvagn som passar bäst, vilka försäkringar man bör ha och hur amning/flaskmatning fungerar.

Sen fortsätter de där tankarna hela tiden, även när barnen blir äldre. Då blir det funderingar på vilken skola man skall välja, fritidsaktiviteter, kläder, sparande, barnrum och så vidare.

Ja, jag kan fortsätta i oändlighet Så det här är egentligen från början en mässa som jag själv vill gå på kan man säga.

Sen är det extra kul att jag gör den tillsammans med gänget på Wisby Strand och Hansa Event.

1 & 2 april 2017 är dagarna som gäller och detta projekt föds… ja det är ju lite som en graviditet det här med…och mer än 9 månaders väntan, nu hinner du ju förbereda dig en hel del, eller hur!?

Ja med ett sånt här stort evenemang är det såklart bra att ha mycket tid på sig. Utställare skall kontaktas, programmet fyllas och biljetterna släppas.

liten & stor

Hur var det när du blev gravid själv – var det planerat eller en glad oväntad nyhet?

Det var planerat och en väldigt glad nyhet!

Är det bland annat lite om det som mässan går ut på, hur det är att bli far & mor för första gången?

Ja absolut! Men vi hoppas också att kunna fylla mässans innehåll med exempelvis barnlöshet, adoption och graviditet till ett brett program för alla slags olika familjer.

Vad var det absolut bästa för dig när du väntade din son Noah!?

Förväntningarna och livet i magen, så häftigt!

Tycker du att du fick de svar på dina/era frågor i samband med graviditeten som du/ni hade?

Det tycker jag absolut att vi fick! Sjukvården i Sverige är i många fall helt fantastisk och vi hade vår egna barnmorska som svarade på alla de tusentals frågor vi hade.

Vi fick dessutom gå på amning- och förlossningskurser och träffa andra blivande föräldrar.

Finns det bra mötesplatser idag för föräldrar som vill prata ihop sig om barn och familjeliv?

Det är nog mycket vad man gör det till. Jag gillar när det händer saker så jag och Noah har nog testat det mesta – babysim, musiklekis och öppna förskolan är bara några av sakerna vi provat på.

Dessutom har vi varit med i flera förälder-barn-grupper. Några av de andra föräldrarna kände jag innan vi fick barn, men jag har också lärt känna flera nya vänner och deras barn.

Bland annat fick vi en grupp genom BVC och vi har träffats minst en gång i månaden tillsammans med våra barn. För mig har varit nyttigt och behövligt att vara fler i samma situation, och väldigt kul att göra aktiviteter tillsammans.

Ser att ni bjuder in till olika föreläsningar och andra aktiviteter på mässan. Berätta mer!

Precis! Vi hoppas kunna fylla mässan med innehåll av utställare med allt ifrån kläder, inredning, leksaker och barnvagnar till skolor, försäkringar och hobbys.

lite o stor sak

Därtill vill vi skapa ett program för både vuxna och barn med seminarier, utbildningar och lekfulla aktiviteter.

Vilka barnböcker läser du gärna för din son idag?

Om jag får välja läser vi gärna böcker av Astrid Lindgren och jag hoppas att Noah kommer uppskatta hennes sagor lika mycket som jag gör när han blir lite äldre.

Hur tycker du ditt eget liv påverkats mest av att bli förälder?

Oj, på sätt och vis har ju livet vänts upp och ner. Noah kommer alltid först och är det största & bästa som har hänt oss. Men vi försöker ”leva på som vanligt” och har tagit med Noah på det vi gillar, alltifrån spelningar, restauranger, resor med mera och inte låtit livet som förälder begränsa oss.

Sen har det ju såklart ändrats, tidigare tog jag gärna en sovmorgon på lördagar. Numera är vi många gånger vakna tidigare än att Nyhetsmorgon startat, haha.

Vad händer med din yrkeskarriär då – det var ju inte så länge sedan du bland annat blev nominerad till Sveriges bästa centrumledare. Hur var det och vad händer här näst?

Att bli nominerad till Sveriges bästa centrumledare var verkligen en superboozt och ett bevis på att det man gjort varit betydande och uppskattat, både här på ön men också uppmärksammat i övriga Sverige.

Jag är verkligen stolt över att ha blivit nominerad och hoppas såklart på att kunna fortsätta göra ett bra jobb!

Josefin NCSC solo

Foto: NCSC.  Josefine Eriksson, Visby Centrum, nominerad centrumledare 2015. 

Vid årsskiftet avslutades min anställning hos centrumföreningen Visby Centrum så under våren startade jag och min sambo eget företag.

Där igenom skall jag fortsätta jobba med uppdrag inom evenemang, vara konferencier, jobba med sociala medier och så vidare. Väldigt kul och nervöst på samma gång!

Just nu pågår ju fotbolls EM – brukar du passa till Noah då eller blir det andra passande lekar!?

Haha vi ser matchen hela familjen!

Sist men inte minst – vilka utställare och överraskningar kan vi nu vänta oss eller önskar du gärna skall vara med, liten som stor när din nya ”bebis” föds!?

Vi hoppas såklart att den här mässan skall locka tusentals besökare, både små och stora.

Sen hoppas vi att programmet och utställarna skall bjuda på ett brett, inspirerande och intressant utbud, och att det här skall bli ett nytt super arrangemang på ön!

logo

www.litenochstor.nu

https://www.facebook.com/Liten-Stor-1720376638178566/?fref=ts

liten och stor vi ses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *