Bacchus bubblar och bjuder kusin Eros på Rosé!

Jag är egentligen ingen fantast av roséviner – men måste ju i ärlighetens namn redovisa några spännande smakupplevelser i detta ämne också… annars blir nog Bacchus vinkande pinkande skitförbaskad på mig!

bacchus

Speciellt varma sommardagar tycks det ju vandra många flaskor och även boxar genom Systembolagets dörrar. Sortimentet är stort, så det lär väl glädja de som prisar detta vackert rosfärgade vin som ju får sin färg genom den blå druvans skal.

Först ut är Mateus som avsmakats med öppet sinne. Bubbligt alternativ. Ja, risk för överbubbel på vissa, så varning utfärdas, alltså av själva vinprovaren… pratar av egen numera vis vin erfarenhet.

Här är det tillsatt kolsyra, så lite fuskbrygd är det allt. Men fruktigt och fint och visst känner jag smaken av geléhallon. Godisgott – inte så passande till nån mat… men som sagt pratigt blev det över alla gränser!

Mateus rose´  varunummer 2571 pris för lilla söta flaska på 250 milliliter är 26 kronor – räcker gott till så du inte som jag blir för styv i korken.

Mateus-10001139

 

Glada Gotland Mateus rosé från Portugal. Betyg ♥♥♥ 3 av 5 möjliga. Sött, gott, men mer frestande som godis än vin.

…visst känner jag smaken av geléhallon!!

♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠

Här är annars faktiskt en favorit… inte bara för att det står C högst upp på flaskan utan detta är ett utmärkt matvin till fisk & fågel från Frankrike.

Domaine de Collavery  varunummer 2859.  En 75 centlilitersflaska kostar 84 kronor.

Du känner igen den på den mycket ljusa färgen, sticker inte ut som många andra i nästan illamående rött- men smakar så mycket mera färgglatt på din tunga!

Collavery

Glada Gotland Betyg Domaine de Collavery 2014 Frankrike, Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence Betyg ♥♥♥♥ 4 av 5 möjliga.

Trots C så är det inte B men heller inte A!

♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠♠

Men för att tillfredsställa Baccus eller framförallt din nära och kära  så lär du få Dagens ros om du kommer hem med denna Franska fulländade produkt, outstanding och så vackert blommande… som en äkta rar ros!

IMG_6613

Foto: Glada Gotland

Bollinger Rosé Frankrike, Champagne. Varunummer 7755. Pris för 75 centiliter 579 kronor.

Det kostar att ligga på topp!

Bollinger

Glada Gotland Betyg Bollinger Rosé Champagne ♥♥♥♥♥ +♥ Full – fast förstås nykter pott med rikligt blommig dragning åt Bacchus kusin Eros.

Eros_e_psique

Champagne skall vara kall, torr och gratis 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *