”Baserat på en sann historia”

anna döbling

Glada Gotland delar gärna Anna Döblings sanna musikaliska historia – varsågod och njut!

Kära vänner!
Den 26 oktober släpps mitt fjärde soloalbum ”Baserat på en sann historia” på YTF Records.
Albumet innehåller 12 visor, och nu släpps första singeln: Alla stackars hjärtan.

Som albumtiteln antyder finns det en historia bakom varje visa.
Och historien om Alla stackars hjärtan började så här:

I juni 2007 spelade jag på Nordisk Visfest i Hangö med gruppen Lill-Britt Siv.

Lill-Britt Siv bestod av Maria Lindström, Anna Bernhorn fd. Eriksson och Lolita Ray (men Lolita låg just den här helgen hemma i Stockholm med sjuk rygg).

visansvannerhango_350x68

 

Nu var festivalen över, publiken hade gått hem och artister och arrangörer hade tillsammans haft en eftersits på övervåningen till hamnmagasinet där festivalen ägt rum. Som eftersitsar ofta tenderar att göra hade den dragit ut på tiden, och när det blev dags att utrymma lokalen hade krogarna stängt.

Men inte ville vi gå hem ännu, sommarnatten var ljus och varm och alla var glada och ville gärna tillbringa ännu lite tid tillsammans. Vad göra? Jo, en strandfest vore väl roligt!

Vi strosade längs strandpromenaden, i riktning mot Villa Doris där de flesta av oss var inkvarterade. När vi kom fram efter dryga 15 minuter var det någon som fattades. Var fanns Anna Bernhorn någonstans? Vi letade, vi ringde hennes mobil men ingenstans fann vi henne.

Thomas Lundin ringde runt till flera bekanta som fanns runt krogarna vid hamnmagasinet och meddelade dem:
– Om ni ser en sorgsen Pocahontas irra omkring på vägarna, så skicka henne genast till stranden vid Villa Doris!

pocahontas1

Sedan fortsatte han att försöka nå Anna. Till slut svarade hon, och hennes klagande röst nådde ut genom Thomas’ mobil och fram till alla oss som stod på stranden:

– Var äääär ni någonstans? Jag hittar er inte och jag vet inte var jag äääär!!!

Thomas förklarade var vi höll hus, och en stund senare kom hon äntligen gående. Hennes långa flätor svängde långsamt i takt med hennes steg, och hon såg verkligen ut som en sorgsen Pocahontas – låt vara att hon lyste upp när hon kom fram.

Sen hade vi en trevlig stund på stranden. Och vi fick till och med ett par timmars sömn innan det var dags att äta frukost och packa väskorna och resa hem till Stockholm igen.

De där orden ”en sorgsen Pocahontas” fastnade i mitt huvud. Och vips hade de fått en melodi… och jag visste att den skulle heta Alla stackars hjärtan. Så småningom fick melodin fler ord, och jag och Lolita skrev texten tillsammans.

Vi spelade den för de andra i Lill-Britt Siv. Anna strålade. Och Maria sa:
– Bra låt, men den behöver ett stick. Såhär!

Och med Marias hjälp så blev Alla stackars hjärtan alldeles klar, och vi repeterade in den och spelade den på varenda konsert fortsättningsvis.

Så småningom splittrades Lill-Britt Siv. Men Alla stackars hjärtan lever kvar, och nu har jag spelat in den tillsammans med Gunnar Nordén, Martin Östergren, Mats Persson och Yonna Döbling. Gunnar har också arrangerat och producerat.

Och nu finns den på Spotify.
Varsågoda!

Foto vinjett: Jonas Norén 

Mer bilder samt aktuell info om Anna hittar du här: http://annadobling.com/

PS Glada Gotland återkommer såklart med mer sanna Anna historier när nya albumet släpps den 26 oktober!

anna-dobling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *